szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

A képeknél nem áll meg a világ! Játék a képkeretekkel

Scheftsik Tamás, 2014. márc. 11.


Felmerült már Önben is a kérdés: mégis mit kezdhetnék a feleslegessé vált képkeretekkel? Tüzeljem el, amikor annyira szépek? Tényleg semmi másra nem jók, csak a képek kiemelésére? Természetesen nem, hiszen ezeket a kiegészítőket is rengeteg féle képpen újjá lehet éleszteni

A képeknél nem áll meg a világ! Játék a képkeretekkel
Kép: www.sefamilia.com

Keretezni

Ez így elsőre egy kicsit furán hangzik. Mégis mire lehetne használni egy képkeretet, mint keretezésre? Ez ugyan igaz, de az is tény, hogy nem csak a képeket lehet ilyen dísszel illetni. A lakásban több olyan részlet is van, amin nagyion is mutatnak a keretek. Meghökkentő hatást érhetünk el, ha olyasmikhez használjuk, amikhez elsőre nem is gondolnánk!

Vakablak

Akinek van, az sokszor nem nagyon tudja, hogyan lehetne úgy kihasználni, hogy az valóban stílusos is lehessen. Ez pedig könnyen megvalósítható egy kerettel. Az sem baj, ha nem találunk előre legyártva olyat, ami tökéletesen passzol, hiszen elkészíteni sem nagy ördöngösség. Cserébe pedig egy nagyon különleges képpel gazdagodhatunk: attól függően, hogy milyen hangulatunk van, változik a „kép” témája, sőt, akár bele is nyúlhatunk, ami azért nem rossz, főleg akkor, ha vendégek is vannak, és láthatjuk az elképedésüket.

Tv

Sokak számára a „varázsdoboz” egy szent és sérthetetlen tárgy a szobában, ami az egész nappali legfontosabb eleme. Ha azonban ennyire nem tartjuk szentségnek a tv-t és történetesen lapos kivitelűvel rendelkezünk, akkor nagyon jól el lehet rejteni igazi voltát egy képkeret segítségével. Csupán arra kell figyelni, hogy az érzékelőit ne takarjuk le, mert akkor a keretben mindig csak a fekete, üveges hátteret láthatjuk.

Ablak

Akárcsak a tv esetében az ablaknál is adott a helyzet: ha szeretnénk egy kicsit feldobni a látványt, akkor adjunk neki keretet. Ezzel pedig egy különleges ablak mellett egy olyan képpel is gazdagodunk, ami változik az időjárás. Hogy a hatás teljes legyen, vagy akkora keretet válasszunk, amibe a karnis és a függöny is belefér, vagy előbbi helyett rolót, esetleg pliszét használjunk.

Kiemelésre

Ekkor még mindig „keretező” képességét használjuk ki. Ha van olyan részletre a falnak, vagy olyan tárgy rajta, aminek szeretnénk nagyobb hangsúlyt adni, akkor erre is tökéletesen alkalmas a képkeret. Egy olyan óra, ami szép, de beleolvad a fal színébe lehangoló látvány. Nincs más hátra, mint eltenni a ketyegőt, vagy ecsetet ragadni, ami azonban nem két fillér. Egy képkerettel azonban tökéletesen ki tudjuk emelni a környezetből a kívánt tárgyat anélkül, hogy különösebb beruházást kellene tennünk. Vagy alkalmazhatjuk a Jóbarátok-ból már megismert lehetőséget: az ajtón a kémlelőnyílást is kiemelhetjük vele.

Dísz

Igen, a képkeretek remekül kombinálhatóak a díszekkel is. Az egyik okos megoldás, ha az ajtódíszeket kombináljuk vele. Hiszen hol van az előírva, hogy a húsvéti, a karácsonyi, vagy bármilyen ünnepi díszek alapja kerek kell, hogy legyen? Egy szép kerettel nem csak feltűnő, hanem egyedi is lesz a hatás.

Kertben

A kereteket a kertben is felhasználhatjuk, ha éppen ahhoz szottyan kedvünk. Ha az alsó, belső felére egy kisebb cserepet ragasztunk, akkor egy tökéletes madáretetővel gazdagodhattunk. De nagyon mutatós az is, amikor a teraszon elhelyezett falikarok kapnak egy – egy keretet, hiszen még látványosabb hatást érhetünk el velük.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!