szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

A kislányos gyerekszoba

Sulyok Timea, 2008. ápr. 02.


A gyerekszoba a csöppségek birodalma. Ha gyermekünk igazán lányos szobát szeretne, hát ne álljunk ellent!

 

   

 

Igyekezzünk minden fantáziánkat latba vetni a szoba kialakításánál, hiszen fontos, hogy egy impulzív, magával ragadó közeget alakítsunk ki. Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég, ha a kiegészítők szintjén választunk praktikus és játékos elemeket. Így azt később nem lesz anyagilag megterhelő - a gyermek növekedése miatt - lecserélni. Az itt látható képek ötletet adhatnak ehhez.Használjuk gyermekünk kedvenc színeit, s vonjuk be a választásba kislányunkat is, így valóban a magáénak fogja érezni a kis birodalmát. Ne féljünk a merészebb árnyalatoktól sem.

Ellensúlyozni tudjuk a merész kiegészítőket, a bútor és a burkoló visszafogottságával. A mellékelt képen is jól látszik, hogy megdőltek bizonyos szabályok. Pl.: a rózsaszín és a narancs egymás hatását erősítve, jól megférnek együtt. 

 


Praktikus, ha minél vidámabb, színesebb a szoba - persze a jó ízlés határain belül – mert jó, ha minél több inger éri gyermekünket, így vidámabb és kiegyensúlyozottabb lesz. A megfelelő szín kiválasztása megteszi jótékony hatását, harmonikus teret alakíthatunk ki, melyben gyermekünk is nyugodtabb, derűseb lehet.

Egy jó tanács: legyünk úrrá magunkon és ne rendezzük be túlságosan a gyermekszobát, gondoljunk arra, hogy legyen elég játéktér is a szobában, hogy a helyiség eredeti funkcióját betölthesse.

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!