szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

A lila otthonunkban

Sulyok Timea, 2009. okt. 27.


A színek nagy hatással vannak mindennapi életünkre, a lila pedig különösen élen jár az aktivitás fokozásában. Végre itt egy természetes mód a fejfájás leküzdésére!

 

A háló lilában című cikkünkben már szóltunk a lila szín jelentőségéről, mértékletességet sugalló eleganciájáról. Most nézzük, milyen kedvező hatást fejt ki az emberi szervezetre.


A lila, a kék és a vörös házasságából jött létre. A víz és a tűz egyesüléséből egy nyugtató hatású, idegrendszert erősítő, ösztönző, görcsoldó, gyulladáscsökkentő árnyalat keletkezett.


Munkahelyek ideális színe a lila, mégis kevesen választják egy-egy iroda berendezéseként e színt. Fokozza a kreativitást, munkára ösztönöz, a koncentrációs készséget pedig növeli.


S mivel hat az idegrendszerre, inspirálja azt, így a fejfájás elmulasztásában is segítséget nyújthat! Figyeljünk azonban arra, hogy ne használjunk belőle túl sokat, mert nyugtalanító lehet a végeredmény.


A lila komplementere (kiegészítője) a sárga szín, s vele együtt - a kép tanúsága szerint is - valóban harmonikus egységet alkot.
 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!