szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

A mediterrán konyha

Sulyok Timea, 2008. ápr. 03.


A tél elmúltával, várva a jobb időt, bizonyára mindannyian szívesen képzeljük magunkat a Földköz-tenger partvidékére. Többek között ezért is oly népszerű az ún. mediterrán stílus, mert szeretnénk, a kellemes nyaraláskor szerzett emlékeinket, a mindennapokban is felidézni.

 

A konyha megtervezésénél számos stílus jöhet számításba. Aki szereti a meleg, hangulatos környezetet, az nyugodtan válassza a mediterrán stílust, nem fog csalódni.
Jellemző erre a kialakításra, hogy előszeretettel használja a meleg színeket, elsősorban azokat az árnyalatokat, amelyek a napsütötte hangulatot csempészik a helyiségbe. A mediterrán otthonok velejárója a gyönyörű kert.
A kert, a természettel való harmonikus együttélést szimbolizálja. S annak érdekében, hogy a természet közelségét a lakásban is érezhessük, megfigyelhető a sok növények vagy olyan motívumok alkalmazása, amelyek a növényekre, virágokra, cserjékre emlékeztetnek. Ezzel hangulatos és vidám környezet teremthető és megvan a maga játékos jellege is.


A képeken is jól látszik, hogy a színek változatossága jellemzi ezt a stílust. Élettel teli és egyedi tereket alakíthatunk ki. Ezekben a konyhákban öröm lehet a főzés, és mivel nagyon hangulatosak, ott marasztalják a vendégeket és a házigazdákat egyaránt.

Jó ötlet a patinás vagy új, de „antikolt” bútordarabok alkalmazása, ez is a mediterrán légkört hivatott hangsúlyozni. A kis csempék elhelyezése, amelyek ezer színben pompáznak, figyelemfelkeltőek és a virágok sokszínűségét imitálják.

Nagy jelentősége van a kiegészítőknek, különösen a függönynek, drapériának és a terítőknek. A növényi és virágmotívum itt is megjelenik és egy egyszerű bútordarabot is átvarázsol.
 

Ezek a konyhakialakítások valóban tükrözik a családias, meleg légkört és kialakításuk nem túl nagy költség, megterhelés a család számára.

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia