A mimóza süti
Sulyok Józsefné, 2012. jan. 25.
Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt, 25 dkg vaj, vagy margarin, 3 tojás sárgája, 10 dkg porcukor, tejfel, amennyit felvesz, ne legyen a massza kemény. Négy részre osztjuk, és a lapokat kisütjük.
Krém: 3 csapott kanál liszt, 3 dl tej, 20 dkg cukor, 1 cs. vaníliacukor. Ezeket sűrűre főzzük, majd amikor félig kihűlt, hozzákeverünk 25-30 dkg margarint, és habosra kikeverjük.
Egy lapot megkenünk baracklekvárral, rátesszük a másik lapot, a következőre a krém kerül, majd a harmadik lap, amit megkenünk valamilyen savanyú lekvárral, és ennek a tetejére kerül a negyedik lap.
Máz a tetejére: Tortabevonó csokoládét leírás szerink elkészítjük, és a tetejére kenjük.
De én jobban szeretem az általam elkészített csokimáz-t, ami a következő.
Egy edénybe feldarabolok 10 dkg teavajat, beleteszek 2 csapott evőkanál porcukrot, 3 evőkanál kakaóport. Egy tálba meleg vizet teszek (nem forrót), amelyre ráállítom a kisebb edényt, amiben benne vannak az összeolvasztandó anyagok. Kavargatva felolvasztom a masszát, de vigyázzunk vele, nehogy kicsapódjon a vaj. Amikor jól elolvadt, szép sima és jól kenhető, ráöntjük a tésztára és egyenletesen elkenjük a tetején.
Fogyasztás előtt 3-4 nappal tanácsos elkészíteni, mert sok idő kell, míg a tésztalapok megpuhulnak. Különben nem lehet jól szeletelni!
Jó étvágyat!
Kapcsolódó cikk:
Virágokról, növényekről ez is, az is 1. rész
Facebook Twitter GoogleStartlap
2022.április 24., vasárnap / 08:22