szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

A modern, stílusos dolgozószoba

Scheftsik Tamás, 2012. jan. 23.


A dolgozószobánk kialakítása kemény dió. Sok mindent kell szem előtt tartani, amikor a berendezést válogatjuk össze. Fogunk-e vendégeket, üzletfeleket fogadni? Esetleg „csak” a mi igényeinket kell, hogy kielégítse? Milyen anyagokat használjunk? Ilyen és ehhez hasonló kérdések egész lavinája szalad át a fejünkön. Íme egy kis segítség, a modern és használható dolgozószobához.

A modern, stílusos dolgozószoba

Íróasztal

 

Ez a bútordarab rögtön felvet egy sarkalatos kérdést: várunk-e olyan látogatót, akinek prezentálni kell? Ha ugyanis az otthoni irodában jelenik meg egy üzletfél, nem elég a szolgáltatást vagy terméket eladni neki, ilyenkor nagyon fontos, hogy magunkat is „értékesíteni” kell. Ebben az esetben az íróasztalunk tükrözi, hogy mennyire vagyunk sikeresek, haladunk-e a korral, mennyire érdemes minket komolyan venni. Egy nagyon elegáns, és nem utolsó sorban modern megoldás, ha üveget választunk. Praktikus, hiszen a teret nem nyomja össze, azt sugallja nincsen takargatni valónk és valóban figyelemfelkeltő darab. Persze csak akkor, ha maszatmentes, ehhez azonban elég sűrűn kell takarítani. Az egyedi tervezésű bútorok is nagyon impozánsak lehetnek, főleg ha az anyagokat is megfelelően kombináljuk. A fa a tartósságot, a fém az erőt, az ötvözések pedig a kompromisszumkésséget és a kreativitást tükrözik.


Ha nem fogadunk üzletfelet, akkor a praktikum a legfőbb szempont. Itt fontos, hogy az asztal lapja meleg anyag legyen, mert időnk nagy részét előtte ülve, kezünket rajta pihentetve töltjük. A hideg anyagok-, mint a fém- hosszútávon ínhüvelygyulladást okozhatnak. Érdemes sokrekeszes, polcos tárolós kivitelt választani, így nem kell folyton a szekrényekhez vagy az egyéb tárolókhoz sétálni, ha szükségünk van valamire.

 

Szekrények

 

Ahhoz, hogy a dolgozószoba letisztult eleganciát sugározzon, nem szerencsés, ha az iratok látható helyen vannak. Erre megoldás lehet a zárható szekrény, mellyel azonban két baj is van. Az egyik az, hogy viszonylag nagy helyet foglal, ami egy otthoni dolgozószoba esetében nem szerencsés. A másik, hogy hiába csukjuk be az ajtajait, aki ránéz, azonnal tudja, hogy mit is tartalmaz, tehát az „álcánk” közel sem tökéletes. A hálószobában és a konyhában remekül teljesítenek a beépített szekrények. Mindent elnyelnek, és még csak nem is látszik, hogy ott vannak. Nyugodtan alkalmazzuk őket a dolgozószobában is. Garantáltan rendezettebb lesz az összkép.


A szekrények esetében még egy dologgal lehet nagyon kellemes hatást elérni. Ahhoz hogy megmutassuk a kreativitásunkat és az újításokra való fogékonyságunkat, nyugodtan mondjunk le a megszokott vonalakról. Egy szekrény az esetek döntő többségében szögletes. De mért ne lehetne hullámvonalból összerakva, vagy éppen kerekre formálva. A polcrendszerek rakodófelületei mért vízszintesek? Ha eltérünk a megszokott formáktól, azzal nem csak egyedi hangulatot tudunk teremteni a szobában, de fokozhatjuk vele a munkakedvünket és a kreativitásunkat is. A rólunk alkotott kép pedig nagyon pozitív irányba csúszhat, ah vigyázunk arra, hogy ne egy designe káoszt hozzunk létre, hanem egy stílusos, modern dolgozószobát.

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!