szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

A propolisz az immunrendszer fontos segítője lehet

Szépzöld, 2015. máj. 05.


Az emberi test immunrendszere az egyik legösszetettebb szervrendszer. Úgy kell elképzelni, mint egy olyan erődítményt, amely folyton-folyvást ki van téve az ostromlók támadásának. A támadók szerepében a kórokozók a legfontosabbak: a baktériumok, a paraziták, a vírusok.

A propolisz az immunrendszer fontos segítője lehet

Folytatva a gondolatmenetet, amint az erőd falai elgyengülnek, az ostromlók rövid idő alatt képesek áttörni a sérült falakat, bejutva így az erődítmény belsejébe, vagyis a szervezetbe.
Az immunrendszer nagyon érzékenyen reagál a külső, zavaró hatásokra. Ilyen lehet a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, vagy éppen a rendszeres stressz és feszültség.

A szervezet általános egészségéhez, a betegségek gyors lefolyásához elengedhetetlen az erős immunvédelem. Ellenkező esetben kiszolgáltatottá válhatunk a betegségekkel és fertőzésekkel szemben.

Mielőtt azonban bárki megijedne, tisztában kell lenni azzal, hogy az immunrendszer működését és erősítését pusztán támogatni lehet az egészséges táplálkozással, a kiengyesúlyozott életmóddal, valamint a rendszeres mennyiségű mozgással.

Számtalan immunerősítő praktikát ismerünk napjainkban melyeket orvosok, természetgyógyászok, táplálkozási szakemberek ajánlanak. Ide tartoznak azok a természetes anyagok is, amelyek alkalamzása az emberi szervezetben jótékony hatásokat képes indukálni. Az egyik ilyen természetes anyag a méhek által a fák rügyeinek a nedvéből előállított, majd pedig a méhkas falainak a  betapasztására szolgáló ragacsos anyag, a propolisz.

Már több ezer évvel korábban felfigyeltek a propolisz értékes hatásaira! Elsőként arra, hogy a propolisszal bevont méhkas falain szinte egyáltalán nem képesek áthatolni a különböző paraziták, ezért is nagyon riták a különböző fertőzések a méhcsaládokon belül. 
A feljegyzések szerint az ókori görögök már fertőtlenítőként, felületi sérülések kezelésére  alkalmazták.

A propolisz tartalmaz antibakteriális, antifungális és gyulladásgátló vegyületeket, valamint a szervezet számára alapvető vitaminokat mint például az antioxidáns hatásaikról is ismert C -és E-vitamint, flavonoidokat.

A propolisz leghatékonyabb összetevőinek az egészségvédő és betegségmegelőző hatásairól ismert flavonoid vegyületeket tekintjük. A világ vezető gyógyszerkutatási lapjában, a ’Trends in Pharmacological Sciences’-ben is megfoglamazták már a flavonoidok gyulladáscsökkentő, antiallergiás és antivirális hatásait.

Bizonyított, hogy a propolisz megemeli az immunsejtek, mint péládul a T-limfociták - az immunreakció nélkülözhetetlen elemei - mennyiségét, és fokozza aktivitásukat! Serkenti a falósejtek – fagociták – működését.

A propolisz kimondottan alkalmas lehet vírusok, baktériumok és gombák okozta fertőzések kezelésére.

Ausztrál kutatók szerint a propolisz növelheti a penicillin és egyéb antibiotikumok hatékonyságát., ráadásul olyan baktériumtörzsek ellenében igazolták eredményes hatásait, amelyek korábban ellenálltak a mesterséges antibiotikumoknak. Ilyen például a penicillin rezisztens ’staphylococcus baktérium’.

Influenza ellen, légúti és megfázásos megbetegedésekkel szemben is sikerrel alkalmazható, akár megelőzés céljából is. Általános immunerősítésre a propolisz legkedveltebb kivonatából, a propolisz-cseppekből 1 hónapon keresztül napi 1-3 alkalommal ajánlott 20 cseppet elfogyasztani, a reggeli étkezést 15 perccel megelőzően.

A propolisz kúra 1 év során 3-4 alkalommal nyugodtan megismételhető, akár minden évszakban.

A propoliszos-immunerősítés során nem kell tartanunk mellékhatásoktól, illetve attól hogy netán a bélflóra sérülne. Biztonságosan alkalmazható minden korsztály számára, kivéve a méhészeti termékekre allergiások és vesebetegek vigyázzanak a fogyasztásával.  

Propolisz cseppek és tinktúra infók + Vásárlás: http://propolisz.bolt.hu/

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!