szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

A szép hajért a levendulát okolják

Sulyok Józsefné, 2015. dec. 03.


A túlságosan mészköves víz, a sok hígítatlan sampon, a hajfestés, stb. felelős a töredezett, fénytelen hajért, ezen kívül korpásodhat és az elfogadottnál jobban hullik a haj. 

A szép hajért a levendulát okolják

Egy-két tanács melynek során a levendula kifejtheti jótékony hatását a fejbőrre és a hajra.

Hajpakolás: keverjünk össze 2-2 dkg vazelint és lanolint. Adjunk hozzá 20 csepp levendulaolajat, és alaposan keverjük össze. A pakolást tegyük a hajunkra, egyenletesen kenjük el a fejbőrön és a hajszálakon. Hagyjuk hatni 20 percig, majd öblítsük le. Havonta kétszer alkalmazzuk, a hajunk erősebb, rugalmasabb lesz és visszanyeri természetes fényét.

Hajolaj: keverjünk össze 2,5 dl extraszűz olívaolajat 5-5 csepp valódi levendulaolajjal és rozmaringolajjal. Öntsük az olajat sötét üvegbe, mely légmentesen záródik. Használatkor tegyünk néhány csepp olajat a kezünkre és masszírozzuk a fejbőrbe, majd fésüljük ki a hajunkat. Hagyjuk hatni 15-20 percig, öblítsük le, és utána rendesen mossuk meg a hajunkat. Havonta kétszer alkalmazzuk, a haj visszanyeri a fényét.

Korpásodás ellen: Mossuk meg a hajunkat, öblítsük le. Az utolsó öblítésnél masszírozzuk meg a fejbőrt 5 csepp levendulaolajjal, melyhez 5 ml jojobaolajat kevertünk. Hagyjuk 10 percig hatni, majd öblítsük le bő vízzel. Ezt a műveletet kéthetente ismételjük meg. 

Kapcsolódó cikk: Télen sem maradhat el
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!