szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

A tavasz nem minden hagymásnak a hónapja

Sulyok Józsefné, 2016. ápr. 12.


Ebbe a csoportba a hagymával, hagymagumóval, gumóval és rizómával rendelkező növények tartoznak. Virágzás után lombjuk leszárad. 

A tavasz nem minden hagymásnak a hónapja

A pihenési időszakban a tápanyagot a gumók, stb. tartalékolják, következő évben elültetésük után újra kihajtanak.

Nem minden hagymásnövény virít tavasszal:

Ha gondosan összeválogatjuk őket, mindig lesz virágzó növényünk. Vásárláskor figyeljük meg, hogy a hagyma elég kemény legyen és a héja ne legyen hibás. A puha példányok belül száradtak vagy rothadtak.

A legtöbb hagymát csoportosan kell telepíteni, így érhetünk el szép színhatást. Sose keverjünk össze olyan fajtákat, amelyek nem egy-időben virágzanak. A hagymások a jó vízelvezetésű talajt kedveli, a pangó vízzel telt talajban rothadni kezd. A nehéz talajt mélyen kell felásni, és szintjét a környező talajszínt fölé kell emelni.

A hagymásokat legjobb kavicsból készített drénréteg fölé ültetni. Az ültetési alapszabály, hogy könnyű és közepes talajokon a hagymákat kétszer olyan mélyre kell ültetni, mint a hagyma átmérője.

Nehéz talajokon csak olyan mélyre ültessük, mint a saját átmérője, de a kavicsrétegről ne felejtkezzünk meg. Egyes növények nem virítanak, ha sekélyen ültettük el őket.

Néhány hagymás szívesen veszi, ha a teteje a napon, az alja árnyékban áll, ezért pl. a liliomokat alacsony cserjék közzé ültessük. A liliomok virágszáraikat a cserjék fölé emelik a napra, gyökereiket a cserjék hűvös árnyékában maradnak. Folyt. köv.

Kapcsolódó cikk: Most így termesszük a salátaféléket!
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!