A télre való narancsos csirke
Sulyok Józsefné, 2015. jan. 19.
Dobjuk fel a szokásos sült csirke receptünket! Pikáns ízeket és egy kis nyári frissességet csempészhetünk az asztalra.

Sült csirke lilahagymával és naranccsal
Hozzávalók: csirkecombok, 2-3 fej lilahagyma, ízlés szerin fokhagyma, 2-3 db narancs, 2-3 dl narancslé, 1 evőkanál méz, 1 teáskanál só, őrölt bors, apróra vágott petrezselyemzöld.
A hagymát meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük, a narancsot is héjastól szeleteljük. A mézet a narancslével felmelegítjük, amíg a méz el nem olvad, beletesszük a sót, borsot, összezúzott fokhagymát. A megtisztított csirkecombokat megkenjük a mézes páccal, tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük. Rárakjuk a narancsot és a hagymát, majd betesszük a sütőbe sülni.
Időnként a húsokat megforgatjuk, és a sült szaftjával meglocsoljuk. Tálalás előtt megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel. Krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.
Kapcsolódó cikk:
Facebook Twitter GoogleStartlap
2021.április 04., vasárnap / 18:33