szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

A tökéletes budoár

Scheftsik Tamás, 2012. jún. 08.


A budoár, vagyis a pihenő-öltöző szoba olyan kiváltság, amit rendszerint az ember csak akkor tudhat magáénak, amikor már nem az első lakását nyűvi. Ám ha igazán tökéletes társítást szeretnénk, akkor sok mindenre kell odafigyelni, mikor kialakítjuk. A színek és az anyagok harmóniája nagyon fontos, ám ezek mellett sok olyan megoldást is érdemes figyelembe venni, amire esetleg elsőre nem is gondolnánk. Ha így járunk el, akkor sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat, valamint a pénztárcánkat is.

 

A tökéletes budoár

Szobák

 

Ideális esetben a szülői, vagy éppen a „magán” lakrész nem csak egyetlen szobából áll. Természetesen a központi része a háló, ám nem árt, ha abból nyílik egy fürdőszoba, valamint, a hölgyek részéről mindenképpen igényelt gardrób szoba. Ennek nem csak az az értelme, hogy nem kell az egész lakáson átbillegni egy szál fürdőköntösben, hanem az is, hogy biztosak lehetünk abban, hogy senki nem fogja ránk törni az ajtót, miközben a kádban ejtőzünk, így a szobaegyüttes tökéletesen betöltheti a pihentető funkcióját. A „rejtett” fürdőnek megvan az az előnye is, hogy nem baj, ha olyasmi marad szem előtt, amit nem akarunk a vendégeknek mutogatni, hiszen az a helyiség csak a miénk, nem járkálnak be idegenek. A gardrób fontossága pedig azért van, mert így mindent egy helyen lehet tárolni, a téli ruhákat nem kell a nyári időszakban bőröndökbe, vagy a padlásra száműzni, valamint nem kell külön cipős szekrény is fenntartani a ház valamelyik pontján.

 

A budoár megalkotása

 

Amikor végiggondoljuk, hogy hogyan is nézzen ki a háló-öltöző kombónk, nem árt számolni azzal is, hogy a pihenés mellett a pakolás lesz az elsődleges funkciója. Tehát hiába szeretnénk óriási terekkel szellőssé tenni a szobákat, ha ettől nem férnek be a ruhák, akkor nincs semmi értelme a hangulatteremtésnek. Tehát elsődlegesen azt tervezzük meg, hogy lehetőleg mindennek legyen helye (ha nem akarunk később bővíteni, akkor egy kevés ráhagyással dolgozzunk, hogy elférjenek az új szerzemények is. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden talpalatnyi helyre akasztókat polcokat és szekrényeket kell zsúfolni. Legyünk inkább találékonyak, és forgatható rendszerrel tervezzük meg a ruhaakasztókat, ezzel rengeteg helyet meg tudunk spórolni. A cipőknek is készítessünk külön tárolót, mert egy idő után úgyis szanaszét fognak heverni a földön, ha kint hagyjuk őket, nem számít eredetileg milyen szépen voltak elrendezve.

 

Kellékek

 

Egy igazi budoár elengedhetetlen kelléke a tükör. Ez nem is kérdéses, ám az hogy mekkora, vagy éppen hogy hol, az már igen. Alapvetően egész alakos felülettel érdemes dolgozni, hiszen a cipők is itt kaptak helyet, így ellenőrizhető az összhang. Ha erre nincs lehetőség, akkor is tehetünk egy plusz tükröt a lábhoz, hogy meggyőződhessünk arról, biztosan a megfelelő cipőt vettük-e fel (nem utolsó sorban a luxus érzését erősíti, hiszen az ember csak a boltokban találkozik ezzel a megoldással). A másik fontos kiegészítő, a szék. Ez első hallásra elhanyagolható apróságnak tűnik, ám az évek múlásával, már igen csak jól esne leülni, amikor a zoknit, harisnyát, cipőt, csizmát vagy bármi mást fel kell húzni.

Ha kétszemélyes az öltöző, akkor székből is legyen kettő, nehogy amiatt késsünk el, hogy egymásra kell várni. Harmadszor, de nem utolsó sorban nagyon fontos a megfelelő világítás. Ha a fény nem elég intenzív a szobában, akkor a ruhák színe is csalóka lehet, ami megnehezíti a válogatást, valamint a szemünknek sem tesz éppen jót a félhomály. Ahhoz azonban, hogy nem fizessük ki minden pénzünket a számlára, érdemes irányított fényforrásokkal dolgozni. A spot, vagy led lámpák energiatakarékosak és kicsik, így könnyen elhelyezhetőek, és a fényük is megfelelő egy ilyen szoba megvilágításához.
 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!