szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

A zuhanykabin – egyedi megoldások a tusolóban

Scheftsik Tamás, 2012. szept. 13.


A fürdőszoba a ház egyik legfontosabb rész. Sokszor nem is tudunk máshol relaxálni, csak ebben a helyiségben, éppen ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen is lesz a kialakítása. A kádak szerelmeseinek már adtunk egy-két ötletet, így most következzenek azok, akik a tusolást jobban szeretik a habfürdőzésnél. Számukra a legfontosabb a zuhanykabin kialakítása, mely megadja az egész fürdőszoba hangulatát.

 

A zuhanykabin – egyedi megoldások a tusolóban

Forma

 

Egyik jellegzetes, és igazán egyedi hangulatot kölcsönző emelem a fürdőszobának az egyedien elkészített zuhanykabin. Mint minden esetben, itt is az első lépés, hogy megfelelő burkolatot válasszunk, valamint, hogy a víz ellenni szigetelést maradéktalanul meg tudjuk tenni. A csempék kiválasztása lehet az első, igazán egyedi jellegzetesség. Természetesen a legegyszerűbb, ha a színekkel játszunk, és valamilyen nekünk tetsző árnyalattal burkoljuk a zuhanyzónkat. De remekül mutat az is, ha különlegesebb csempét választunk. Ez lehet apró mozaik, egyedi formájú vagy 3D-s is. Sőt, ma már az olyan egyedi elképzelések is megvalósíthatóak, hogy a csempéken egy egyedi kép jelenjen meg. Így megoldható, hogy tusolás közben egy csodálatos japán kert vegyen körül minket, esetleg a Bahamák hívogató, fehér homokos tengerpartja szolgáltassa a hátteret.

 

Kabin

 

A kabin formája is egy sarkalatos pontos képezhet. Ez természetesen nagyrész attól függ, mekkora hely áll a rendelkezésünkre. Az egyik legjellemzőbb a sarokba épített, félköríves megoldás. Ezzel azonban egy jól megtermett férfiembernek gondjai lehetnek, mivel széles vállakkal bajos a forgolódás. Remek megoldás lehet, ha egy kisebb falrészzel egy nekünk tetsző méretű, négyszögletű darabot választunk le a szobából, és ott hozzuk létre álmaink zuhanyzóját. A falat akár üvegtéglából is létrehozhatjuk, ekkor jóval világosabb lesz a tusoló, de nem lehet tökéletesen belátni sem. Kedvelt megoldás az is, amikor a falat víztiszta üvegből készítik el, így a beépített ajtó egyáltalán nem üt el a zuhanyzó többi részétől. Ennek azonban van egy kisebb hátulütője, miszerint ezek után nem csak az ajtót kell letakarítani minden alkalommal, hanem a falak egy részét is, melyek szintén üvegből készültek. Ha az ajtóhoz sem ragaszkodunk, akkor egy ügyes csigavonallal kell építeni a falakat, így akkor sem lesz galiba és nem fog úszni az egész fürdőszoba, ha össze-vissza pacsálunk a vízzel.

 

Elhelyezés, kialakítás

 

Komoly pluszt jelenthet az is, hogy a fürdőn belül hova is tesszük a zuhanyunkat. A térbeli elhelyezése ugyanis még akkor is egyedivé varázsolhatja a megoldásunkat, ha abban igazából semmi különleges sincs. A drasztikusan középre helyezett zuhany remekül mutat egy nagyobb fürdőben, de az is okos megoldás, ha a fal mellé kerül, de a szem számára kikerülhetetlenül. Ebben az esetben érdemes üvegfalakat használni, és némi hangulatvilágítással feldobni a zuhanykabint. Az alulról jövő, esetleg színes fények nem csak mutatósak, de a lelkünknek is jót tesznek.

 

A ránk záporozó víz milyensége sem mindegy. Ha már épített zuhanykabin mellett döntünk, akkor ne sajnáljuk a pénzt egy óriási rózsára, melyet a plafonra, a fejünk fölé helyezünk el. Ebben egy kapcsoló elfordításával juttathatunk vizet, és olyan lesz, mintha az esőben állnánk. Persze mellette a jól bevált kézi rózsa is el kell a tökéletes élményhez. Ha kicsit nagyobb a keretünk, akkor beszereltethetünk egy hirdomasszázs falat is, mellyel nem csak mindennapos rutin, hanem élmény lesz a tusolás. Ám mindenképpen válasszunk olyan vizesblokkokat, melyeken az átfolyás szabályozva van, így kevesebb vízzel is ugyanazt az élményt érhetjük el. Ezzel a megoldással nem csak a földet védjük, hanem a pénztárcánkat is kímélhetjük.
 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!