szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Adj kézzel készült virágot anyák napjára!

Scheftsik Tamás, 2015. máj. 02.


Közeledik az anyák napja, és ilyenkor az emberek a virágosnál állnak sorba, esetleg az orgonabokrokat fosztogatják. Pedig készíthetnének is virágokat, amik amellett, hogy tartósak, még azt is mutatják, hogy menni időt szántunk arra, hogy édesanyánkat meglephessük. Lássunk néhány ötletet arra, hogyan is készülhetnek ezek az egyedi szépségek.

Adj kézzel készült virágot anyák napjára!

Origami

Akinek megvan a kellő kézügyessége, és persze az elszántsága is, az könnyedén – bár ez vitatható – készíthet papírvirágokat az origami művészetének segítségével. Ehhez nem is kell más, csak színes papír és némi ragasztó, de ezt csak a legvégén szabad használni. Válasszunk olyan színeket, amikkel az eredeti virág is rendelkezik, és ha olyasmit készítünk, aminek jellegzetes bibéje van (mint pl. a liliom), akkor azt se felejtsük ki. Erre tökéletesen alkalmas lehet egy gyufa, amit le kell festeni. Magukban ezek a virágok nem nagyon mutatósak, de ha csokrot készítünk belőlük, és megfelelő mennyiségű levelet is gyártunk hozzájuk, akkor tökéletesek. Az összhatás fokozása érdekében a hurkapálcák zöldre festéséről se feledkezzünk el.

 

Krepp papír

Az olyan virágokat, melyeknek tömött szirmai vannak, el lehet készíteni formára vágott papírból is. Erre a legalkalmasabb a krepp papír, mert egy kicsit nyújtható, így nem lesz olyan merev, lesz egy kellemes esése. Vágjunk ki szív alakú darabokat, és szépen egymás után ragasszuk őket össze. Az elsőt kicsit göngyöljük fel, és utána a többit már csak igazítsuk hozzá. Lehetőleg ne folyékony ragasztót használjunk, mert az nagyon átnedvesíti az anyagot. A végén jöhetnek a zöld kis levelek, melyek az alját adják a virágnak, és persze a hurkapálca, szintén zöld színben. Ha nagyobb szívekkel dolgozunk, akkor hatalmas fejű virágokat kapunk, amikkel ugyan több a munka, de a hatás is megdöbbentőbb lesz.

Harisnya

Az ember nem is hinné, de egy szép nejlonharisnya is jó virágalapanyag. Lehetőleg színeset válasszuk, hiszen a virágok sem feketék vagy barnák, illetve nem kizárólag azok. Ezen kívül szükségünk lesz még dekor drótra, fogóra, és kézügyességre. Hajlítsuk meg a drótból a szirmok körvonalát, és hagyjunk rá egy hosszabb szálat, ez lesz majd a szár. Erősítsük rá a sziromra a harisnyát úgy, hogy ráfeszítjük, és ahonnan a szárrész indul, ott rögzítjük. Csavart drótból készítsük el a bibét, amit feltűnővé tehetünk, ha a végébe egy gyöngyöt is teszünk. Ezután a szirmok végét, és a bibéket csavarjuk össze, és készen is vagyunk. Leveleket is hasonlóan készíthetünk, és akár egy cserépben is elhelyezhetjük a készművet, akár egy kiültethető virágot.

 

Toboz

Talán a legegyszerűbb megoldás az, ha készen beszerezhető virágalappal dolgozunk, jelen esetben tobozzal. Igaz, ez egy őszi dísz, de ezen könnyen segíthetünk, némi élénk színű festékkel. Ehhez a legjobb, ha spray formátumút használunk, amivel még érdekes átmenetet is képezhetünk a tobozon, ha nem fújunk színt mindenhová. Hagyjuk megszáradni, addig papírból készítsük el a leveleket, és vonjuk be drótokat is zöld színnel. Ez után a drótot hajlítsuk rá a toboz aljára, hogy szépen tartsa. Illesszük hozzá a leveleket, és készítsünk belőle egy tetszetős csokrot.

Kapcsolódó cikk:

Így varázsolj romantikus hangulatot és süllyesztett életteret!
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból

2021.május 18., kedd / 18:35

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2021.május 03., hétfő / 17:53

Kovács Ferenc Nyírfa megmentése

2021.április 04., vasárnap / 18:33

Profil módosítás - Visszajelzés


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia