szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Adj szuper földet a szobanövényeknek!

Sulyok Józsefné, 2015. jan. 14.


A szobanövényeknek időnként nagyobb cserépre és friss földre van szükségük. Vásároljunk jó minőségű földet, adott esetben többe kerül, de megéri, mert az olcsóbb föld rosszabb minőségű, nem teljesen lebomlott anyaggal állunk szemben, amely könnyen megposhad.

Adj szuper földet a szobanövényeknek!

A jó virágföld tárolja a tápanyagot és a vizet, ugyanakkor fontos a darabos szerkezet, ami biztosítja, hogy a gyökér elegendő fényhez jusson. Ha a cserépben kiszárad a föld, fontos, hogy újra át lehessen itatni vízzel. Az is fontos, hogy az ültető-közeg el legyen látva egy alaptrágyával, ami tartalmazza a legfontosabb tápanyagokat. A jó minőségű virágföld általában fekete vagy fehér tőzeg, zöldkomposzt, agyag, kéreghumusz, azonnali vagy késleltetett tápanyag-leadású műtrágya keverék. Ebben az esetben trágyázásra csak 5-6 hét múlva kell, hogy sor kerüljön.

Kaktuszok és orchideák speciális földje

Az orchideák jó áteresztő képességű, lehetőleg jól szellőző ültető-közeget igényelnek, ami kéregdarabokból, durva tőzegmorzsalékból, faszénből vagy kókuszrostból tevődik össze. A hungarocell-pehely fellazítja ugyan a földet, azonban a növény átültetése után a régit nem szabad komposztálni.

A kaktuszokat és szukkulenseket mindig ásványi közegbe kell ültetni, ami lávatörmelékből, durva homokból, agyagból vagy agyagtörmelékből áll. Az összetevőket azonos arányba mi magunk is összekeverhetjük, vagy szaküzletben vásárolhatjuk meg a speciális földet.

Kapcsolódó cikk:

Növény wellness tippek januárra
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!