szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség

Páldi Nóra     835 napja     0 megtekintés
Kedves Szakértő!

Az körfolyón lévő használaton kívüli virágkádában pár évvel ezelőtt valami fura kezdett növögetni. A levelei alaján akác, s mivel estére becsukja őket, selyemakácra tippelünk, habár virága még nem volt.
Idénre úgy elszaporodott a ládában, hogy tavasszal szétültettük: a ládában maradt azceredeti, egy ikertő, s négy másik fácska (az egyik ott is iker) kapott saját cserepet. Mostanra az eredeti ládában kibújr egy tíz centis kis újabb csemete, sőt valahogyan a szembeni ládában is előjött egy! :-)

Viszont e legutóbbi kivételével az összes fácska levele elkezdett foltosodni, s itt-ott fekete pontokat is lehet látni rajta. Mozgó lényeket nem látok.
Abban kérem a segítségét, hogy mit tegyek, hogy a növénykéim újra egészségesek legyenek?

Segítségét előre is nagyon köszönöm:
Nóra
0
0
szavazat
Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség


3 HozzászólásVarga László
2019. júl. 18. (828 napja)
Szívesen!
Páldi Nóra
2019. júl. 17. (828 napja)
Kedves Varga László!

Köszönöm szépen a segítséget!
Tegnap este már le is permeteztem atkaölővel. Egy bő hét múlva meg kell ismételnem, és remélem végleg elpusztulnak az élősködők!

Köszönettel:
Nóra
Varga László
2019. júl. 15. (831 napja)
Üdvözlöm!
Atka gyanús, bár nem látszik elég élesen.
Atkaölővel kellene kezelni.


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.