szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Aktuális teendők kaspóban (szuterénben) teleltetett hortenzia esetén

Karl Erika     2 091 napja     0 megtekintés
Üdvözlöm! Ezúton kérem segítségét fent említett témában. Első telét tölti nálam egy gyönyörű, 16 virágos hortenzia kaspóban a pincénkben (amiatt írtam szuterént, mert a növény kapott fényt a pincén lévő kis ablakokból). Azt olvastam, hogy télen nem szabad locsolni, így is tettem. A múlt héten látogattam meg a növényt és látszik, hogy a régi szárakon új, felfelé növő szárak, azokon pedig levelek vannak. A kérdésem az, hogy
1.) metsszem-e vissza a régi szárakat?
2.) mikor vigyem ki a kertbe a kaspóban tárolt növényt?
3.) mikor kezdjem el ismét locsolni?
4.) mikortól adhatok neki bármilyen tápanyagot?
5.) ha ismét kék színt szeretnék elérni, tehetek-e timsót a földjébe (vagy láttam már kékítőt is, akár azt)?
ha igen, mikor tegyem azt?

Előre is nagyon szépen köszönöm szíves válaszát,
tisztelettel.
0
0
szavazat


1 HozzászólásMártha Izabella
2016. márc. 16. (2 086 napja)
Kedves Erika!

A hortenzia virága a csúcshajtások rügyéből fog kihajtani, ilyenkor már nem szabad megmetszeni. Metszeni az elvirágzást követően lehet. A nagy fagyok elmúltával, de legalább 10 fok feletti hőmérséklet esetén ki lehet vinni a szabadba. Locsolni, akár már most is el lehet kezdeni mérsékelt vízmennyiséggel. Tápanyagot akkor érdemes adni, ha a növénye már kint van a szabadban. Ha kék virágszínt szeretne, akkor a virágzás kezdetétől lehet elérni a felsorolt termékek kijuttatásával.
Üdvözlettel,
Mártha Izabella


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.