szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Alkossunk valóban egyedi konyhafalakat!

Scheftsik Tamás, 2015. jún. 25.


A konyhában van egy falfelület, amivel egy kicsit lehet játszani, hiszen jobban igénybe van véve, ezáltal a borítása is eltérhet a szoba más falaitól. Ez a rész az akasztott szekrények alatt és a konyhapult felett helyezkedik el. A legtöbb esetben egyszerűen csempével borítják, hiszen a tisztántartása így a legegyszerűbb.

Alkossunk valóban egyedi konyhafalakat!

Ez azonban azt is eredményezi, hogy a felület viszonylag unalmas, egysíkú, és nem igazán illeszkedik az egyéniségünkhöz, stílusunkhoz. Az is tény, hogy egyedi díszítést alkotni nehéz olyan anyagokból, melyeket tömeggyártanak. Ha különleges csempét akarunk beszerezni, az pedig nem olcsó mulatság. De persze mint mindig, most is megvan a lehetőségünk arra, hogy tökéletesen egyedit alkothassunk, csak egy kis ötlet, és egy adag tettvágy kell hozzá.

Táblafestékkel

A kinézet mellett sokszor nagyon fontos a praktikum is. Ez különösen igaz például a konyhában, ahol – ha ráadásul még a hely is kicsi – nem nagyon van helye semminek, ami nem oda illik. Hiába találunk ki különböző receptkönyv – tartókat, az emberek ma már jellemzően a netről szerzik a finomságok leírásait. Azokat cetlikre vagy füzetbe írják, azután a főzés közben folyamatosan pakolgatják, vagy elkeverik, és kezdhetik előröl az egészet. Erre azonban remek megoldás lehet a táblafesték. Biztosan mindenki emlékszik még gyerekkorára, amikor az iskolában a táblára krétával írtak.

 

Ezt azért tehették meg, mert egy olyan anyagú festéket használtak a felületre, amin megragad a kréta rétege, és azután azt könnyedén le is lehet törölni onnan. Ez a festék azonban nem csoda, és még csak nem is ritka. Ráadásul több színváltozatban is kapható, ahogyan a kréták is, tehát biztosan megtaláljuk a nekünk legjobban tetszőt.
Ennek a megoldásnak a másik nagy előnye, hogy nem kell egyetlen díszítési elképzelésnél leragadni, hiszen a kréták és némi kézügyesség segítségével akár naponta más és más mintákkal díszíthetjük a falat.

Üveg

Bár nem a legstrapabíróbb felület, viszont az tény, hogy a tisztítása egyszerű. Tulajdonképpen csak némi ecet és citrom kell hozzá, és tökéletesen átlátszó, és csíkmentes lesz. Ezzel pedig lehetővé teszi, hogy a mögé helyezett dolgok láthatóak legyenek. Sok háztartásban még mindig tartanak fotóalbumot a polcokon, sok helyen már csak digitális formában vannak meg a képek. Mindkét megoldásnak a hátulütője, hogy az elkészült emlékeket nem látjuk mindig, csak ha elővesszük az albumot, vagy bekapcsolunk egy monitort. Ha azonban szeretnénk minden nap rájuk pillantani, akkor kénytelenek leszünk előhívatni a képeket, és egy kicsit beragasztózni őket.

 

Ezután helyezzük el a falra, olyan stílusban, ahogyan nekünk tetszik. Vegyünk akkora üvegtáblákat, amivel le lehet fedni a falat a szekrények és a pult között. És ezt erősítsük a képek elé. Arra figyeljünk, hogy jó erősen legyenek rögzítve, nehogy a kosz, vagy a nedvesség elérhesse őket. Még jobb, ha rögtön két üveglapot használunk, és az egyikre ragasztjuk a képeket, a másikkal pedig lefedjük őket. Így biztosan nem érinti azokat a nedvesség, vagy a becsurgó kosz, és az üveg felület is könnyen tisztítható. Az így készült konyhafal garantáltan egyedi lesz. A dolgot még egy kicsit feldobhatjuk, ha a képeket szellősebben helyezzük el, és a hátsó üveglapot tükörre cseréljük. Így a fény is jobban csillan rajta, és a színes ruhákat, edényeket visszaverve egészen változatos hatásvilágot eredményezhetünk.


 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia