szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Almaecet: egészségünk éber őre

Orbán Krisztina, 2015. jan. 10.


Korábbi írásunkban azt vizsgáltuk meg, hogy milyen módon járul hozzá fogyókúránk sikeréhez az almaecet. Nézzük ezúttal azt, hogy mely további áldásos hatásai által segít minket egészségünk megőrzésében.

Almaecet: egészségünk éber őre

Tisztító és gyógyító hatásainak köszönhetően az ecetet évezredek óta eredményesen használják gyógyászati célokra. Hatékonyság szempontjából – enzimeinek köszönhetően – minden ecetféle közül magasan kiemelkedik a hőkezelés nélküli bio almaecet. Az elmúlt alkalommal megvizsgáltuk, hogy mely összetevői és tulajdonságai révén nyújt felbecsülhetetlen értékű segítséget a tartós fogyásra vágyóknak, és ismertettük az alkalmazására vonatkozó útmutatásokat is. Lássuk ezúttal azt, hogy mi mindenben számíthatunk még az almaecetre.

Antibakteriális hatása révén kívül-belül megtisztítja és megvédi testünket a káros baktériumoktól.

Rendkívül erős antibakteriális hatásának köszönhetően az almaecet hatalmas segítséget nyújt a szervezetünket érő baktériumtámadások kivédésében, valamint sokféle vírus, gomba és penész ellen is megvédi testünket.

Az emésztőrendszerben jelentkező fertőzések és gyulladások megszüntetésére fogyasszunk el naponta háromszor 2 evőkanálnyi almaecetet meleg vízbe keverve. Az almaecet így teljesen áttisztítja a már megtelepedett baktériumok által okozott problémáktól szenvedő gyomor-bél traktust, s egyben a problémák kiújulását is megakadályozza.

Torkunk tisztán tartásának érdekében öblögessünk fele-fele arányban vízzel hígított almaecettel – ezáltal nemcsak a torok megbetegedései válnak megelőzhetővé, de még a szájüregben megtelepedett káros baktériumok által okozott rossz lehelet is megszűnik.

A bőrünket érő támadások és az ott kialakuló gyulladások, például rovarcsípés, akné, vagy ekcéma esetén a problémás felületet borogassuk almaecetes vízzel – ez nemcsak megszünteti a problémát, de annak kiújulását is megakadályozza.

Mindenfajta szennyeződéstől, a feleslegesen képződött zsírtól, valamint a korpától is hatékonyan megtisztítjuk és megvédjük fejbőrünket, ha hajmosás után almaecetes vízzel öblítjük le – ez egyben erősíti és fényesíti is a hajat.

Felbecsülhetetlen értékű segítséget nyújt a megfázás tüneteinek leküzdésében.

Gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, fájdalomcsillapító és nyákoldó hatásának köszönhetően az almaecet megszünteti a torokgyulladást, és kitisztítja az orrüregeket.

Torokgyulladás esetén akár naponta 8 alkalommal is öblögethetünk vízzel hígított almaecettel egészen addig, amíg a torkunkat megtámadó vírusok által okozott tünetek el nem múlnak. Erős torokfájdalom esetén még nagyobb enyhülést nyerhetünk úgy, ha az almaecetet mézes teánkba keverve elfogyasztjuk. Ez egyben az orrdugulás megszüntetésében is segítségünkre van, orrüregeinket azonban ennél is hatékonyabban tisztíthatjuk úgy, ha vízzel összeforralva napi három alkalommal inhalálásra használjuk az almaecetet.

Kifejezetten erős lúgosító hatást fejt ki szervezetünkre.

A savas íze ellenére szervezetünkben lúgosítóként viselkedő almaecet nemcsak az egészséges PH értéket biztosítja számunkra, de általános immunizáló és vitalizáló hatást is kifejt szervezetünkre. Ne feledjük azonban, hogy minderre kizárólag a hőkezelés nélküli almaecet képes!

Az almaecet kiemelkedő kálium-forrás.

A szem alatt kialakuló vastag sötét karika talán a legszembetűnőbb, mindazonáltal messze nem a legaggasztóbb tünet, amelyet a kálium hiánya kiválthat: sok más probléma mellett szív- és érrendszeri betegségeket, vérnyomás-ingadozást, izomfájdalmat, szemfáradtságot, szemviszketést, köszvényt, krónikus fáradtságot, de még mentális leépülést is okozhat. Az almaecet kiemelkedő mennyiségű káliumot tartalmaz, ráadásul olyan formában, hogy az azonnal és teljes mértékben képes felszívódni szervezetünkben, így hatékonyan hozzájárul szöveteink egészségének megőrzéséhez, és segít megelőzni a fenti betegségek kialakulását.

Jó tanács

Egészségünk megtartásának érdekében minden nap fogyasszunk el legalább 2 evőkanálnyi bio almaecetet!

Kapcsolódó cikk: Almaecet: a legjobb barátod, ha tartós fogyásra vágysz

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!