szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Álomhálók / Rémálom-hálók

Scheftsik Tamás, 2012. nov. 11.


A hálószoba kialakításakor egy sereg olyan dolog van, ami csodálatosan és izgalmasan hangzik, de komoly gondokat okozhat. Olyanok is szép számmal akadnak, amiknél az ember spórolni próbál, de sajnos előfordul, hogy a pénz megfogására tett kísérlet éppen az ellenkezőjét eredményezi: plusz kiadásokba ver minket. Amikor a hálószobánkat rendezzük be, akkor gondolkodjunk előre: biztosan szeretnénk azokat a futurisztikus, monumentális, vagy éppen spórolási célzatú dolgokat, amik első blikkre nagyon is vonzóak voltak?

Álomhálók / Rémálom-hálók

Egy-két tévhit

 

Sokan úgy gondolják, a lehető legtöbb teret kell engedni a hálószobában is. Ez azonban előfordulhat, hogy visszafelé sül el. Valóban kellemes, ha a házban van elég tér, de nem kell a végletekig elmenni. A hálószoba jellemzően egy intim terület, ahol az ember szeretne kettesben lenni a párjával. Nem véletlen, hogy legtöbben, ha tehetik, egy külön fürdőszobát is terveznek hozzá. Ha nagyon nagy teret számolunk, akkor nem csak az intimitása szűnhet meg a szobának, hanem a pihentető alvással is gondjaink lehetnek. Nem feltétlenül jó ötlet egy csarnokszerű szobában álomra hajtani a fejünket. A másik nagy hiba, ami a hálónál elő szokott fordulni, az a sok-sok ablak. Való igaz, hogy sokkal természetközelibbé teszi a teret, ha jobbról-balról és esetleg még felülről is ablakok veszik körül az embert, vagy akár egy komplett üvegkupolában van a háló. Ám azt se felejtsük el, hogy ha sokáig szeretnénk aludni, akkor a sötétítés nem lesz egyszerű dolog, másrészt visszaköszön a túl nagy tér problémája. Gondoljunk csak bele, ha már az is zavaró lehet, hogy a helyiség, ahol alszunk túl nagy határok között van, akkor mit éreznénk akkor, ha az ablakok segítségével gyakorlatilag elmosnánk a határokat. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem lehet ablak a szobában, csupán azt, hogy előtte gondoljuk végig, hogy hol van a tűréshatárunk.

 

Álomőrzők

 

Ahhoz, hogy álmunk nyugodt és kiegyensúlyozott lehessen több dolgot is megtehetünk. Első körben tartsuk szem előtt a feng-shui alapelveit. Ha nem is hiszünk ebben az elképzelésben, akkor is gondolkodjunk el egy-egy dolgon. Valóban nem szerencsés az ajtóval éppen szembe rakni az ágyat, mert tudat alatt folyton arra fogunk koncentrálni és nem pihenünk. Az ágyat visszaverő tükör sem éppen jó megoldás, mert bár izgalmas perceket okozhat, amikor intim pillanatokat keresünk, de az alvást egy cseppet sem segíti elő. Ha azonban sok növény kerül a hálóba, akkor az álmunk is nyugodtabb lehet. Egyrészt közelebb kerül a természet, ami az agyra jó hatással van, másrészt a növények párásítják a szobát, és tisztítják a levegőt, amitől kipihentebbek lehetünk.

 

Az ágy

 

Nem is igazából az a lényeg, hogy milyen a kinézete egy ágynak, sokkal inkább az, hogy milyen fekvés esik rajta, bár ezzel valószínűleg nem mondunk újat. A megfelelő matrac kiválasztása kulcskérdés, ezért ne sajnáljuk rá az időt, nyugodtan próbálgassunk és nézelődjünk. Azonban a matrac mellett az ágy szélessége, és persze a kivitele sem mindegy, attól függetlenül, hogy nem ez az elsődleges szempont. Ha alapvetően nem olyan nyoszolyán hajtjuk álomra a fejünket, ami közel áll az ízlésünkhöz, vagy ami nem megfelelően széles, akkor az is komoly hatást gyakorolhat az alvásunkra. Sajnos, valóban nem olcsó mulatság egy új ágy, de ez szintén egy olyan bútordarab, amire nem szabad sajnálni a pénzt. Az olcsóbb kivitelek között is találhatunk az ízlésünknek megfelelőt, de mindenképpen érdemes válogatni, hiszen minden nap kb. 8 órát itt fogunk eltölteni.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból

2021.május 18., kedd / 18:35

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2021.május 03., hétfő / 17:53

Kovács Ferenc Nyírfa megmentése


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia