szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Álomszép partok a merülés szerelmeseinek: Perhentian-szigetek, Malajzia

Orbán Krisztina, 2014. okt. 30.


Búvárkodás és teljes visszavonulás – leginkább erre kínál alkalmat egy békés nyaralás a Perhentian-szigeteken. A Dél-kínai-tengerben fekvő két kis sziget megkapóan szép tengerpartokkal és egy fenséges korallzátonnyal várja azokat, akik a feltöltődést a természet ölelésében keresik.

Álomszép partok a merülés szerelmeseinek: Perhentian-szigetek, Malajzia

Malajzia turistaparadicsomokban bővelkedő ország, s fehér homokkal borított partjaik, érintetlen esőerdejük, a türkizkék víz, és persze a gyönyörűséges korallzátony révén a Perhentian-szigeteket is ezek közé sorolhatjuk. A Maláj-félsziget északi partjainál, a sekély tengerben fekvő kis sziget, a Kecil, illetve az alig valamivel nagyobb Besar érintetlen, vad szépségét azonban egyelőre nem vakítja el a déltengeri vidékek nyaralóhelyeit gyakorta jellemző parttalan fényűzés. E kis tengerparti paradicsomban az igen kevés minőségi szálláshelyről kiszorulók nemhogy minden igényt kielégítő szolgáltatásokra, de még gördülékeny kiszolgálásra sem igen számíthatnak: az ide látogatóknak az egzotikus növények alkotta buja esőerdő és az álomszép tenger által kínált szabadidős lehetőségekkel kell beérniük egy olyan helyen, ahol jelenleg még a zavartalan áramellátás sem biztosított.

A kis szigetek fő büszkesége természetesen az úszkálásra és búvárkodásra csábító, csillogóan tiszta, sekély, meleg vizű tenger. A színpompás halakban és korallokban bővelkedő öböl part menti vizei a helyet az úszópipás, valamint a légzőkészülékes könnyűbúvárkodás szerelmesei számára a térség egyik legvonzóbb úti céljává teszik. A hatalmas korallzátony lenyűgöző látványa, a tenger testén békés eleganciával elnyújtózó apró szigetecskék felfedezése, valamint a mozgalmas tengeri élet szépségeire való rácsodálkozás az itt eltöltött nyaralás legfőbb élményforrásai lehetnek. A tenger meghódítására a legjobb kiindulópont a Kecilen található két lebilincselően szép part, a Long Beach és a Coral Bay, amelyeket az érintetlen dzsungel választ el egymástól.

Maguk a szigetek valójában nem sok látnivalóval kecsegtetnek, a gazdag és különleges élővilággal rendelkező esőerdőt azonban mindenképpen érdemes megcsodálniuk azoknak, akiket a jellegzetes helyi állatok, vagyis a szigeteken mindenfelé mászkáló varánuszok, a gyümölcsdenevérek, az egérszarvasok, illetve a viperák és kockás pitonok közelsége nem tántorít el a trópusi vidék felfedezésétől. Az állatvilág egzotikus érdekességei iránt érdeklődők számára az igazi szenzációt a nyári hónapokban a sörényes galambok vonulása, valamint a zöldteknősök tojásrakása jelentheti.

A nagyobbik szigeten, Besaron a dzsungelben tett kirándulásokon kívül nem sok programlehetőségre számíthatunk. Itt nemcsak az éjszakai élet tűnik ismeretlen fogalomnak, de még étteremből, sőt élelmiszerboltból is kevés van. Színesebb programokkal, szórakozóhelyekkel csak Kecil szigete várja a vendégeket, akiknek azonban a szokásos nyaralóhelyi forgatagra, pezsgésre ott sem kell számítaniuk. A helybéliek barátságosak és segítőkészek, ám a vendéglátás terén meglehetősen képzetlenek, hiszen az idegenforgalom által rejtett lehetőségekre csak mostanában kezdtek ráébredni. A fejlesztési tervek miatt azonban félő, hogy a hely már nem sokáig tudja megőrizni az érintetlenség varázsát.

Az álomba illő öbölparti napnyugtákkal bearanyozott vadregényes környezet kivételes lehetőséget biztosít a csendes feltöltődésre egy a civilizáció átkaitól még jórészt mentes gyönyörű tengerparti nyaralóhelyen. Azok számára tehát, akik a búvárkodásban és a visszavonulásban találják meg a teljes kikapcsolódás lehetőségét, e kis maláj paradicsom tökéletes választásnak bizonyulhat.

Kapcsolódó cikk: Bora-Bora: fényűzés és romantika a békés déltengeri paradicsomban
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!