szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Alternatív konyhaszigetek

Scheftsik Tamás, 2012. szept. 24.


Amikor valakinek olyan szerencséje van, hogy a konyhája nem csak akkora, amiben éppen meg tud fordulni, akkor lehet, hogy ezzel nincs is tisztában. A nagy hely ugyanis sokszor kellemetlen is lehet, mivel a konyhabútorokat jellemzően egy, maximum két falra terveik, így, ha méretes darabot választottunk, akkor lehet, hogy egy kisebb túrát is meg kell tennünk az egyik végétől a másikig.

 

Alternatív konyhaszigetek

Persze adott a lehetőség, hogy lecseréljük a bútort, vagy pedig lehetünk egy kicsit kreatívak, és újraértelmezhetjük a konyhabútor fogalmát. Szerencsére a boltok kínálatában is egyre többször tűnik fel az úgynevezett konyhasziget, ami nem csak impozáns, de a munkát is nagyban megkönnyíti. Az is igaz azonban, hogy nem éppen olcsóak, sokan nem engedhetik meg maguknak. Aggodalomra semmi ok, hiszen sok mindenből készülhet ilyen alkalmatosság

 

Praktikus

 

Amikor egy-egy fiókos szekrényt kinövünk, vagy már nem illik a szobához, akkor ne dobjuk a szemétbe, és ne lelje halálát a grillpartik áldozataként. Ezekből ugyanis tökéletes konyhaszigetet alkothatunk, nem is kell hozzá sok minden. Fogjuk meg a két, nagyjából azonos magasságú szekrényt, és első körben szépen csiszoljuk le. Ha a magasságuk nem egyezik meg, akkor válasszuk ki azt, amelyiknek ideálisabb a mérete, és a másikat igazítsuk hozzá, nem baj, ha ezzel csak egy fél fiókunk marad, azt is remekül lehet majd használni. A csiszolás után válasszunk ki egy olyan árnyalatot, amely illik a konyhánkhoz. Ahhoz, hogy igazi konyhaszigetünk lehessen, be kell ruháznunk egy munkapultba. Lehetőleg olyat válasszunk, ami eddig is borította a pultot. A két szekrényt állítsuk be a konyhába, egymásnak háttal. Helyezzük a tetejükre a munkalapot, és egy erős ragasztóval rögzítsük a bútorok tetején. Valóban nagyon fontos, hogy a rögzítés pontos és tartós legyen, mert ha akkor mozdul el, amikor egy éles késsel éppen dolgozunk, akkor azt az ujjunk bánhatja. A két szekrénynek köszönhetően a plusz munkafelületen kívül rakodó részekhez is juthatunk, így szinte semminek nem kell elől lennie a konyhában.

 

Megdöbbentő

 

Ha szeretnénk konyhaszigetet, de nem az a legfontosabb, hogy praktikus vagy olcsó legyen, akkor is vannak lehetőségeink. Készíttessünk egy akkora fa keretet, amekkorának a szigetet szeretnénk, és tetessünk az aljába egy nagy virágládát. Ültessük be szép zöld, vagy virágzó növényekkel, a tetejét pedig borítsuk munkapulttal. A bátrabbak használhatnak vastag üveglapot is, ám itt fokozottan kell figyelni arra, hogy nehogy karcolódjon a felület.

 

Egy másik nagyon látványos megoldás, ha az elkészített fa keretbe nem virágok, hanem egy hatalmas akvárium kerül. Ebbe azután telepíthetünk halakat, de akár hagyhatjuk csak a sziklákkal és a vízi növényekkel is díszíteni. Persze munka bőven van vele, hiszen takarítani is kell az üveget, mind belülről, mind pedig kívülről, ám az biztos, hogy különlegessé teszi a konyhánkat.
 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!