szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Amit egy fürdőszobába muszáj betenni

Scheftsik Tamás, 2013. dec. 29.


Fellapozva a lakberendezési magazinokat elképesztően sok ötlettel találkozhatunk. Sajnos azonban itt sokszor „megvezetik” a szemlélődőt: nem szabad elfelejteni, hogy ezek beállított fotók, és nem feltétlenül azt tükrözik, hogy az adott elképzelés milyen tökéletesen használható a mindennapokban. Lássunk egy-két olyan tárgyat, amire nem feltétlenül van szükségünk ebben a helyiségben.

Amit egy fürdőszobába muszáj betenni

Szaniterek

Elsőre talán egy kissé butának is tűnik a felvetés. Hiszen hol lenne máshol szükség a szaniterekre, mint a fürdőszobában. Ez persze igaz, de az már nagyon nem mindegy, hogy milyet és hogy mennyit tervezünk belőlük ebbe a helyiségbe. A kézmosónál szokott elsőre elcsúszni a dolog. A dupla kézmosó megosztja az embereket. Van, aki feleslegesnek ítéli, és van, aki elengedhetetlennek. Az ízlésünkön kívül ez a szoba mérete határozza meg. értelem szerűen egy kisebb fürdőben nem nagyon fér el egy dupla kézmosó, így ezzel ne is nagyon próbálkozzunk. Ám ha van elég hely, akkor igen is jó szolgálatot tehet, hiszen nem kell megvárni, amíg a másik végez, gyorsabban indulhatunk reggel, vagyis egy kicsivel többet alhatunk.

A WC egy másik kérdéses terület. Természetesen nem a szükségessége miatt, hanem azért, hogy a fürdőben helyezzük-e el. Ha lehetőségünk van rá, akkor inkább ne, mert ezzel nagyban megkönnyítjük a saját helyzetünket. Ha ugyanis a mellékhelyiség nem külön szoba, akkor a fürdő használata nagyon megnehezedik. Ekkor ugyanis nem csak a szagokkal kell számolni, hanem azzal is, hogy a reggeli készülődésre szánt idő bizony sokkal hosszabb lesz, még akkor is, ha a dupla mosdóra is gondoltunk.

A kád és a zuhanyzó kérdése megint csak ízlés dolga. Van, aki kifejezetten ragaszkodik a pancsoláshoz, míg mások tökéletesen megelégszenek a zuhanyzóval is. igazából itt is csak akkor kellenek az engedmények és a kompromisszumok, ha a helyiség mérete nem teszi lehetővé egy kád behelyezését. Ekkor áll fel a dilemma: mennyit vagyunk hajlandóak engedni a tágas fürdő érdekében? Egy tipp: ha megszoktuk, és szeretünk is kádban fürödni, akkor szánjunk rá időt, és sakkozzuk ki a lehetőségeket, hogy legalább egy kisebb kivitelű, mondjuk sarokba helyezhető darab beférjen, mert később nagyon fogjuk bánni, hogy lemondtunk róla.

Berendezés

A tükör alapfelszerelése a fürdőnek. Hogy sok vele a macera, és folyton takarítani kell az nem is kérdés, ám ha ebben a helyiségben nincs tükör, akkor a sminkkészlet a fésűk és a szemöldökcsipeszek is az előszobában, vagy éppen a hálóban fognak tornyosulni, hiszen mindennek ott a helye, ahol a legtöbbet használjuk. Az, hogy a fürdőben jó a tükör viszont nem jelenti azt, hogy mértéktelenül tele kell bakolni vele. Bár a teret nagyítja, és jól is mutat, ám a takarítás valóban nem lesz egy kellemes feladat. Egy egész alakos kivitel azonban jól jöhet, és nem utolsó sorban nagyon jól mutat a helyiségben.

Törölköző tekintetében sem kérdés, hogy helyet kell-e szorítani neki a fürdőben lévő eszközök között. A probléma csak akkor jelentkezik, amikor a lakberendezési fotókon látható módon, egy – egy összetekert darabot szeretnénk kitenni, hogy jobban nézzen ki a szoba. Alapvetően ezzel sem lenne semmi baj, de ha egy kicsit végiggondoljuk, akkor már nem tűnik olyan jó ötletnek. Hiszen a fürdőben, a jó szellőzés ellenére is, gyakran van pára, ami bizony megnedvesíti a törölközőket is. ezek pedig nem csak nyirkosak lesznek, hanem be is büdösödhetnek. Az nem baj, ha itt akarjuk őket tárolni, ám ebben az esetben egy tökéletesen záródó szekrényre is szükségünk lesz.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból

2021.május 18., kedd / 18:35

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2021.május 03., hétfő / 17:53

Kovács Ferenc Nyírfa megmentése


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia