szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Április eleji aktualitások

Szépzöld, 2009. ápr. 06.


Szőlőben  és gyümölcsösben

 

Mindenképpen javasolt még a rügyek pattanása előtt rézzel és kénnel lemosó permetezést alkalmazni, mert így „lemoshatjuk” a növényeinkről a gomba, baktérium és atkák nagy részét. Így később kevesebb permetezés is elég lesz.

Április eleji aktualitások

Virágzás után a „sima” rézkészítményeket már ne használjuk, majd csak a folyékony Cuproxát-ot, mely nem perzsel (csak extrém esetekben, bár extrém esetekben a víz is perzsel).


A szőlő és gyümölcs alatt a gyomokat a totális hatású Clinic gyomirtóval lehet elpusztítani. Vigyázzunk vele, mert zöld növényi részekre kerülve felszívódik és elpusztítja azt. Csak a gyomokra permetezzük. Azokat 1-2 hét alatt pusztítja el. Javasolt a kora reggeli kijuttatás, mikor a levélen a glifozát hatóanyag gyorsabban felszívódik. A több éves ültetvényeinket is táplálni kell. Itt is elsősorban a magasabb kálium és mikroelem tartalmú készítményeket használjuk, mert ezektől lesz ellenállóbb a növényünk. A Clinic-el más helyeken pl. járdák között a fal tövében … is eltüntethetjük a gyomokat. Mint az összes glifozát tartalmú szer, bejutva a növénybe annak a gyökerét is elpusztítja, vagyis az nem hajt újra.


Fontos, hogy a gyümölcsfáink lombkoronája szellős legyen, mert akkor abban a gombabetegségek kevésbé károsítanak. Ne hagyjunk felfelé növő vízhajtásokat és sűrű lombozatot, mert akkor a fény se jut be és nem lesznek szép gyümölcseink. Csak éles metszőollóval vágjunk, mert amúgy nehézkes és csak szakítunk.
 

A Clinic és a Cuproxát termékek kaphatók Webáruházunkban.

 

Kapcsolódó cikk:

Hogyan gondozzuk a szőlőnket?

 

Kapcsolódó rovatok:

Kertészkedés

Hobbi

Szőlő

Webáruház
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!