szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Apró hiányosságok ellen, védekezzen!

Topor Erika, 2012. máj. 21.


Általánosságban a folyékony műtrágyákról…
Sokszor segítségünkre lehetnek a műtrágyák, ha nem áll rendelkezésre elegendő tápanyag a talajban, például ha több éven át azonos fajt termesztünk ugyanazon a termőhelyen, a talaj tápanyagai fokozatosan kimerülnek.

A kertészek számára sokféle műtrágya áll rendelkezésre, ezért oda kell figyelni arra, hogy a megfelelő típust válasszuk ki, és jókor jó helyen alkalmazzuk, különben a műtrágya kimosódhat, vagy rosszabb esetben a növény károsodhat.

Apró hiányosságok ellen, védekezzen!

A növények számára szükséges legfontosabb nyomelemek - a nitrogén, a foszfor és a kálium - minden valószínűség szerint nem áll rendelkezésre elegendő mennyiségben, ezért ezeket rendszeresen vissza kell pótolni a talajba. Természetesen vannak nitrogéngyűjtő növények, de most jelen esetben általánosítsunk inkább. A műtrágyák sokféle formában kaphatók, de a hatóanyagokat a növény csak oldott formában képes elvenni. ennek köszönhetően számos folyékony műtrágyával találkozhatunk a gazdaboltok, kertészeti szakáruházak polcain.

 

Ezekben a műtrágyákban sokféle egyéb fontos kémiai elem is jelen van, például a kalcium, a vas, a magnézium, a mangán, a molibdén és a bór, ezekre azonban rendszerint csak kis mennyiségben van szükség. A műtrágyában található hatóanyagok, kémiai elemek aránya mindig attól függ, milyen növényre, növénycsoportra ajánlják, így megkülönböztetünk palántaneveléshez, muskátlihoz, leanderhez, balkonnövényekhez, mediterrán növényekhez, zöldségnövényekhez, gyümölcsökhöz, fűszernövényekhez, kaktuszokhoz, örökzöldekhez és még számos egyéb csoporthoz ajánlott készítményt. a leggyorsabb hatású műtrágyák a folyékonyak, mert itt már oldott állapotban vannak az összetevők, így a növények is hamarabb képesek hasznosítani a tápanyagot. A folyékony műtrágyákat kijuttathatjuk öntözéssel – az öntözővízhez keverve, vagy lombtrágyaként, bár ez utóbbi esetben a csomagoláson mindig fel van tüntetve, hogy lombtárgyaként kiadagolható e.

 

Lombtrágyák…


A Wuxal Super az egyik legismertebb lombtrágya. Az alapvető tápelemeken kívül hatásfokozó és környezetkímélő adalékanyagokat is tartalmaz. Dísznövényekhez, zöldségnövényekhez, szántóföldi és faiskolai kultúrákhoz egyaránt ajánlott levél- vagy talajtrágyázásra.


Amennyiben kalcium hiányt tapasztalunk, erre is megvan a megoldás: Wuxal Kalcium nagyhatású szuszpenziós levéltrágyával orvosolható a probléma. A koncentrált hatóanyag tartalomnak köszönhetően gyors hatást érünk el használatával.


Virágosodás erősítésére, a növényeink generatív folyamatainak elindítására szintén Wuxal-t ajánlunk. A Wuxal Ascofol segíti a virágzást, a terméskötődésre jótékony hatású, és serkenti a színesedést!


Apró hiányosságok, mint a mikroelem hiány nagy károkat tud okozni. Nem is gondolnánk, de sajnos ez így van. A kiegyensúlyozott nitrogén és kálium kombináció, valamint az emelt kéntartalom elősegítik a növény optimális fotoszintézisét, ezzel biztosítva az egészséges növekedést és a magas termést. Erre ajánlható a Wuxal Microplant nevű, magas magnézium- és mikroelem tartalommal rendelkező szuszpenziós levéltrágyája, mikroelem hiányok megelőzésére és kezelésére.

 

Locsolóvízzel kijuttatandó folyékony csodaszerek…


Ha a gyökeresedési problémát észleljük, próbáljuk ki a gyökértömeg növelő készítményeket. Elsősorban a cink-ammónium-acetát alapú, mikroelemekkel dúsított speciális műtrágyákat javasoljuk. Erre talán az egyik legalkalmasabb a Yeald Plus, mely 1 literes kiszerelésben kapható. Adagolását tekintve rengeteg időre elegendő: 1 liter locsolóvízbe mindössze 1 teáskanálnyit kell tegyünk a cél elérése érdekében.

 

Kapcsolódó cikk:

Mi a teendőnk a gyeppel tavasszal?

Májusi teendők a kertekben

Gyorsító a gyepnek

Hogyan öntözzük a szobanövényeket?

 

 

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia