szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Autós telefontartó

Scheftsik Tamás, 2014. júl. 28.


Remélhetőleg mára már mindenki ismeri a törvényt, miszerint a mobilt az autóban – vezetés közben – kizárólag kihangosítva, vagy headset-el használhatja a sofőr. Ezzel n nincs is baj, ám azzal már igen, hogy a fülbe dugaszolós kütyük kényelmetlenek, vagy nagyon drágák, illetve azzal is, hogy az autós telefontartók többsége annyira gagyi, hogy az ember 2 havonta vehet belőlük egy újat.

Autós telefontartó

Ráadásul ezek a műanyag szerkentyűk nem olyan olcsóak, a környezetkárosító hatásukról – főleg nagy dózisban – már nem is beszélve. De nincs más lehetőség? El kell fogadni, hogy vagy veszünk egy drága darabot – ami kihúzza akár fél évig is – vagy nem telefonálunk? Szerencsére az ember élelmes, és kreatív, így természetesen telefontartót is készíthetünk saját kezűleg.

Az egyszerűbb

Pohártartó minden autóban van – legalábbis az újabb modellekben – így értelem szerűen a csavaros elmék felhasználhatják az egyedi telefontartók megalkotásához. Ha van pohártartó, akkor kell, hogy legyen valahol egy vastagabb anyagból készült papírpohár is. ennek az anyagnak az a szépsége, hogy egy olló segítségével nagyon könnyen alakítható, ám elég strapabíró ahhoz is, hogy a vizet megtartsa papír létére. Így a legegyszerűbb megoldás, ha fogunk egy papírpoharat. A hengert megfelezzük vízszintesen, majd elkezdjük körbevágni, de nem megyünk teljesen körbe az ollóval. Egy nagyjából háromszög alakú rész kihagyunk, amit a telefon hátuljának megtartására fogunk használni. Ezután a levágott tetejű pohár háromszög támaszával szemben a peremen két kisebb lukat is vágunk, amik olyan szélesek, mint a teló oldalról. Ebbe támaszkodik majd elölről a készülék. Ennyi. Nincs más dolgunk, mint beletenni a telefont, és máris használhatjuk kihangosítva.

A bonyolultabb

Akik jártak már papírboltban, azok találkozhattak az irodai kapoccsal. Ez az elmés kis találmány segít összefogni az iratokat, és mivel a csíptető lehajtható, így nincs útban a későbbiek folyamán sem. Ráadásul telefontartónak is használható. Először is, érdemes olyat keresni belőle, melynek a fém része hajlított. Ha ilyet nem találunk, akkor kénytelenek leszünk mi magunk meghajlítani. A fém karcolhatja a telefont, ezért tekerjünk rá fonalat, ami megakadályozza a sérülést, és még jól is mutat. Ezután csíptessük a szellőztető rácsára a sofőr oldalán, és a két fém kart egy erős gumival fogjuk össze. Így bár nyitható marad a csipesz – vagyis le lehetne hajtani a karokat – de a gumi miatt ez nehéz, és folyton vissza akar térni az eredeti felálláshoz. Így már alkalmas arra, hogy a telefont belecsíptessük, ahogyan éppen szeretnénk – és ahogyan a gumi engedi.

Ha mégis veszünk

Ha mégis a vásárlás mellett döntünk, akkor érdemes olyan tartót venni, ami nem típusfüggő, és a mérete is nagyban változtatható. Elvégre az mégiscsak fura lenne, ha minden telefonhoz új tartót kellene venni.

Kapcsolódó cikk:  Készítsünk sátrat saját kezűleg
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!