szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Az álmok puha keretei

Scheftsik Tamás, 2012. márc. 05.


Amikor az emberek az ágyról beszélnek, legtöbbször egy klasszikus franciaágy jut eszükbe, matraccal és négy lábbal. Funkcionálisan megfelel, a kinézete pedig mindegy. Vagy mégsem? Bizony, ha egy kicsit körülnézünk, találkozhatunk olyan remekekkel is, melyek nem csak hogy a funkciójukat látják el tökéletesen, de még a design terén is élményt nyújtanak.

Az álmok puha keretei

Anyag

 

Mindenekelőtt érdemes kitalálni, hogy az adott hálóhoz milyen anyag illene a legjobban. Ha a tradicionális fát választjuk, kombinálhatjuk a rusztikus bútorokkal, előkelő környezetet teremtve. De le is festhetjük, így akár a gyerekszoba vidám kiegészítője is válhat belőle, ha pedig faragottat választunk, akkor egy igazi műremekben hajthatjuk álomra a fejünket.


A kovácsoltvas ágyak is nagyon elegánsak tudnak lenni, de egy lányszobába is tökéletesen el lehet helyezni, a romantikus kisugárzást erősítve. A fémek használatával nem csak a rusztikus megjelenést lehet hangsúlyozni. Ha az ultramodern stílust szeretjük, akkor találhatunk magunknak polírozott, acélhatású ágyat is, de akár a katonai barakkok hangulatát is felidézhetjük a fémcsövekből készített fekhellyel.


Tökéletes választás lehet azoknak, akik a meleg, otthonos hangulat szerelmesei, ha az egész ágyat szövet borítja. Kedvelt megoldás a plüss használata, de ma már kérésre, és persze egy tetemesebb összeg fejében, olyan anyaggal vonathatjuk be fekhelyünket, amit csak a szemünk-szánk megkíván.

 

Gyerekeknek

 

Amikor a lurkókra rászólunk, hogy ideje lefeküdni, a válasz általában egy hosszan elnyújtott „légyszi’, csak még egy kicsit!” Ha azonban olyan ágyat választunk számukra, ami amellett, hogy kényelmes, még egy kalandregénybe is beleillene, akkor biztosan könnyebben másznak a paplan alá.


Maga az ágy alakja sincs megszabva, szárnyaljon a fantáziánk! A versenyautótól a Barbie hintón keresztül a kalózhajóig bármit találhatunk a boltok kínálatában. Ha mégsem bukkanunk rá az áhított darabra, forduljunk bizalommal egy bútorasztaloshoz, és talán egy picit drágábban ugyan, de biztosan megvalósítja elképzelésünket.


Egy kis kézügyességgel a már meglévő, klasszikus gyerekágyakat is fel lehet dobni. Ha átfestjük, az oldalára ragasztunk szekérkerekeket és a tetejére „U” alakban kifeszítünk egy fehér vásznat, máris kész az echós szekér. Kuckósíthatunk bármilyen környezetben, sőt, a gyerekeket is bevonhatjuk, hogy közösen találhassuk ki az a mesevilágot, amiben aludni szeretnének.

 

Felnőtteknek

 

Szerencsére a felnőtteknek sem kell nélkülözni a nem hétköznapi megoldásokat. Ezek természetesen vaskosabb pénztársát igényelnek, de kényelem szempontjából kifizetődőek lesznek. Utánozhatatlan élményt nyújt, amikor a tenger hullámain ringatózunk álomba. Ehhez juttat hozzá minket egy vízágy. Arra azonban fokozottan ügyeljünk, hogy kés villa olló a közelébe se kerüljön!
A gyerekeink után szabadon meguntuk, hogy a klasszikus formájú ágyunkban kuksoljunk? Nem gond, és még csak nem is kell magunkból bohócot csinálnunk egy krokodilt idéző fekhellyel. Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kör alakú ágyak. Előnye, hogy nincs meghatározott iránya az alvásunknak, és plusz kiadást is csak az ágytakaró jelent, a többi kiegészítőnél maradhatnak a régiek. Hátránya, hogy a helykihasználása nem éppen optimális, így kisebb lakásokban furán mutat.


Ki ne gondolta volna már el, hogy a forró fövenyen, a lemenő nap sugarait élvezi két pálmafa közé kifeszített függőágyon? Az impozáns tartóknak köszönhetően ma már a hálószobánkban sem kivitelezhetetlen ez a megoldás, kinézete pedig kifejezetten egzotikus!

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból

2021.május 18., kedd / 18:35

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2021.május 03., hétfő / 17:53

Kovács Ferenc Nyírfa megmentése

2021.április 04., vasárnap / 18:33

Profil módosítás - Visszajelzés


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia