szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Az idegen szó

Sulyok József, 2008. ápr. 15.


Kissé kapatosan érkezett a volt ibrányi községházára egy férfi és mivel nem úgy intézték az ügyét, ahogy szerette volna, ezért szóváltásba keveredett néhai Bíró Lenke igazgatási főelőadóval.

Erre a hangoskodásra lépett be a szobába Kántor Sándorné volt ipari és kereskedelmi előadó és hallva a vitát, mivel jól ismerte az ügyfelet, így erősen rászólt:
- Nem szégyelled magad Jani! Hogy beszélsz te a hivatalban, azt hiszed most is a kocsmában vagy! Nincs jogod másokat sértegetni! Normális vagy te?!
- Ide figyelj Erzsi! – jött a válasz – azért, mert az iskolában osztálytársak voltunk, még Te sem beszélhetsz így velem! De felvágsz, mert irodista lettél! Vedd tudomásul, hogy engem még te sem sértegethetsz, nézhetsz le! Azt is vedd tudomásul, hogy sosem voltam normális és a családomban sem volt soha, egy sem! Ilyen sértést nem tűrök! – és csak mondta a magáét felháborodva… 

Ekkor léptem ki a belső szobából, mivel az ajtó nem volt bezárva így mindent hallottam. Az ügyfél, amikor meglátott hozzám fordult és megismételte sérelmét. A jelenlévő dolgozók és a rédiára (marhalevélre) váró ügyfelek alig tudták leplezni nevetésüket. Én, látva a kialakult helyzetet, a Janit így nyugtattam meg:
- Én kérek elnézést, ha Kántorné Erzsike néni, megsértette volna azzal, hogy normálisnak nevezte. Van ilyen, hogy kicsúszik az ember száján egy-egy csúnya szó, majd mímelt szigorúsággal Erzsike nénihez szóltam:
Azért, mert egy osztályba jártak, nem illik így megsérteni az ügyfelet. Tetszik tudni a jelszót, hogy nálunk mindig az ügyfélnek van igaza. Ezt hallva, János a főnöki dorgálástól megnyugodott, elcsitult, büszkén körülnézett és köszönés nélkül távozott.

 

Kapcsolódó rovatok: Kertészkedés, Hobbi


 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból

2021.május 18., kedd / 18:35

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2021.május 03., hétfő / 17:53

Kovács Ferenc Nyírfa megmentése

2021.április 04., vasárnap / 18:33

Profil módosítás - Visszajelzés


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia