szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Az irodaházi mosdók esete

Sulyok Timea, 2010. márc. 01.


Hol vannak már azok az idők, amikor az irodaházak mosdói leginkább egy horrorfilm ideális helyszínére hasonlítottak, véget nem érő piszoár és fülke rengeteggel. A mai kor tervezői felismerték azt az igényt, hogy a design és a szépség már nem csak otthonunk kiváltsága, hanem legalább annyira fontos a munkahelyünkön is, ahol végülis, életünk legnagyobb részét töltjük.

Az irodaházi mosdók esete

 

Nézzük a tényeket: egy átlagos dolgozó ember 8 órát alszik, minimum 8 órát dolgozik, mondjuk, az út a munkahelyére megközelítőleg naponta 2 órát vesz igényben oda-vissza, 1 órát tölt készülődéssel; azaz, ha ezt kiszámoljuk, 5 óra hossza az az idő, amit együtt tölt a családjával, vagy pihenéssel az otthon nyugalmában. Ez alapján egyáltalán nem mindegy, hogy hogy néz ki a munkahelyünk, ahol a legtöbb időnket töltjük. Ennek következtében mára gyökeresen átalakult az irodaház felfogás.

 

Végeztünk is egy kis kutatást, hogy melyek azok a dolgok, amiket elsőként szemügyre veszünk egy irodaházban és a következő eredményt kaptuk: elsőként mindenki megnézi, hogy milyen a konyha és mi van a hűtőben- hiába, a szívünkhöz a gyomrunkon át vezet az út - a következő lépés a mosdó és csupán harmadik, hogy milyen high-tech gépekkel dolgozunk. Meglepő ugye? Szinte természetesnek tűnik, pedig amikor egy irodaházba belépünk, ugyanazokat a dolgokat keressük, mint amikor kiválasztjuk új otthonunkat.

 

Tehát a mosdó. Természetesen egy irodaház mosdójának kialakításakor a szépség mellett nagyon sok tényező van, amelyeket figyelembe kell venni, nézzük is meg, melyek ezek a szempontok: legyen időtálló, hiszen nagyüzemi használatról van szó; praktikus, azaz könnyen tisztítható és gazdaságos üzemeltetésű, hogy ne legyen több millió a vízszámlánk és szép, hogy ha egy 10 fős delegációt fogadunk, ne legyen azonnal egy kis színe az arcunknak, ha valaki igénybe szeretné venni szolgáltatásainkat.

 

Azonban ki mondja, hogy ezeket a tényezőket nem lehet egyesíteni a nagy cél érdekében? A hosszú élettartamot garantáló piszoárok alacsony vízfogyasztást, könnyű kezelhetőséget és olyan forradalmi megoldásokat vonultatnak fel, mint a Ceramicplus technológia, amelynek segítségével a kerámia felületén nem tapadnak meg a szennyeződések. Ugyanakkor letisztult vonalaikkal, a kerámia és a fa látványos ötvözésével igazi műalkotások, melyek szépségük mellett a praktikus térkihasználást is lehetővé teszik. A V&B Memento megoldásai ideálisak a feng shui filozófia alapján berendezett irodaházak számára, amely az idei év egyik legnagyobb fürdőszobai trendje. Az Omnia architectura kollekció egyszerű vonalvezetésével időtállóságot sugall, azaz biztosak lehetünk benne, hogy darabjainak és megfelelő kiegészítők használatával olyan mosdót alakíthatunk ki, amely 10 év múlva is ugyanolyan trendi és szép lesz, mint ma.


Ma már nem épülhet olyan irodaház, ahol ne gondolnának a mozgáskorlátozottakra. A speciális mosdóhelységek berendezéséhez szintén számos megoldást kínálnak, ötvözve a praktikumot a legmodernebb formatervezésssel.

 

Érdemes tehát jól átgondolni jövendő irodánk mosdóját, kérjük ki nyugodtan szakember tanácsát, hogy olyan döntést hozhassunk, amely nemcsak számunkra, de a kollégák számára is hosszú távon a legkifizetődőbb megoldás, azaz, hogy érezzük otthon magunkat munkahelyünkön!

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!