szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Az órák csodaországa

Scheftsik Tamás, 2014. febr. 27.


Ha belépünk egy lakásba, egy dologgal szinte kivétel nélkül mindenhol lehet találkozni, ez pedig az óra. Az idő fontossága miatt ez a ketyere elválaszthatatlana a hálószobától, a falaktól, de sokszor még tőlünk is, hiszen magunkkal is hordunk belőle.

Az órák csodaországa
Kép:www.red.org

Mivel mindenhol jelen van, nem csoda, ha szeretnénk, hogy szép, vicces, egyedi vagy stílusos legyen. Erre meg is van a lehetőségünk, attól függetlenül, hogy mi magunk szeretnénk elkészíteni, vagy pedig boltban jutunk hozzá a megfelelő darabhoz.

Ami felébreszt

Az órák között valószínűleg az ébresztők azok, amik a leginkább gyűlöltek. Sok esetben az ember a legszívesebben pici darabokra zúzná össze őket, hiszen csipogásukkal az egész napot képesek tönkre tenni, és emellett az a jó tulajdonságuk, hogy nem hagyják hogy elkéssünk, erősen eltörpül. De az órák is felveszik a küzdelmet, és akár menekülőre fogják reggelente. Azoknak, akik nehezen ébrednek mindenképpen érdemes beszerezni egy ilyen verziót, hiszen amint elérkezik az idő, a kis gonosz fogja magát, és nekiindul a kerekein, miközben hangosan csörömpöl, kiverve az álmot a szemünkből, és felkelésre kárhoztatva minket. De ha ez sok lenne, akkor választhatunk olyan órát is, mely űrhajó kilövő állomást imitál, és a kérdéses időben útjára bocsát egy rakétát, ami remélhetőleg kellemesebbé teszi a reggelt. Bár ez kérdéses, hiszen amíg a kilőtt rakéta nem kerül vissza a helyére, addig az óra kegyetlenül csörög.

Óriások a falon

Az órák nem csak az ébresztésben jeleskednek, hanem dekorációs elemként is ideálisak. Főleg akkor, ha valami díszes, különleges darabot szerzünk be. De még ebben az esetben is érezhetjük úgy, hogy nem egyedi, nem különleges a fali ketyegő, és valami másra vágyunk. Nos, ebben az esetben letehetjük a voksunkat olyan darabok mellett is, melyek garantáltan megmutatják az időt még a rövidlátó nagymamának is. Ezek az órák ugyanis hatalmasak, ennek megfelelően pedig csak a legritkább esetben egyetlen darabosak. Hiszen a sokszor ember nagyságú ketyegők sólya sem semmi, így sokkal egyszerűbb a falra tenni (valamint legyártani, szállítani, cipelni és javítani), ha több részből állnak össze. Jellemzően van egy központi elem, ami a szerkezetet és a mutatókat tartalmazza, és mellette pedig a számok (vagy lepkék, léggömbök, bogarak, fűszálak, kisautók, nonfiguratív minták, stb.). az ilyen darabok hangsúlyossága miatt arra a falra, amire kerülnek nem nagyon érdemes mást is tenni.

DIY

Természetesen ketyegőket mi magunk is készíthetünk, ráadásul nem is nagy ördöngösség. Jó-jó, ébresztőórát kreálni nem egyszerű, de a fali verziók sokkal egyszerűbbek, és ha mi csináljuk, akkor egyediek is. Alapanyag lehet egy más nem használt CD, egy régi tányér, bakelitlemez, de gyakorlatilag bármi, amiben látunk egy kis fantáziát. Aki nem szereti a pepecselést, az azt is megteheti, hogy a számokat felírja a falra, és csak az óraszerkezetet szereli középre. Maga a szerkezet beszerezhető a legtöbb hobbyboltban, de ha valami extrémebbet szeretnénk, akkor forduljunk a nethez. A nagyobb mutatók, a különleges kialakítások, vagy a hatalmas méretek sem jelentenek gondot, mindenre találhatunk megoldást. Az így elkészített órák egyediségük mellett tökéletesen tudják tükrözni egyéniségünket, ráadásul akár ajándéknak is kiválóak.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia