szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Az otthon zöldítésének 5 szabálya

Sulyok Józsefné, 2015. nov. 30.


A cserepes növényekkel beköltözik a lakásba a természet. Amikor kénytelenek vagyunk több időt bent tölteni, tudjuk értékelni a zöld növényzetet és a virágokat.

Az otthon zöldítésének 5 szabálya

Ismét divatba jött a buzogányvirág, páfrány és a filodendron. Nemrég még ódivatúnak számított, most ismét felfedezték, hogy buja zöldjükkel milyen jól mutatnak a lakásban.

A hosszú életű zöld növények nemcsak kellemessé teszik az otthon légkörét, de legtöbbjük igénytelen és a tartásuk is egyszerű. A márványos szobafutóka, a vadkakaó, a zebra pletyka vagy a sugárarálea nem igényel sokkal többet egy világos helynél, rendszeres víz és tápanyag-utánpótlástól a jó fejlődés érdekében.

Akinek kevés ideje jut a növényápolásra választhatja az agglegénypálmát vagy az anyósnyelvet, ezeknél igénytelenebb szobanövényt nemigen találunk. A páfrányoknál ajánlottak a kemény levelű fajták, pl. a narancspöttyös páfrány. A puha levelű fajokkal szemben, mint a vesepáfrány, jól tűri a száraz levegőt, és a téli hónapokban is egészséges legyezőket hord.

A zöld levelűek mellett a virágzók is jól mutatnak. Hosszú ideig virágzik a pillekosbor orchidea, a bromélia és a korallvirág. Ha betartjuk a gondozásra előírt szabályokat, semmi gond nem lehet velük.

Megfelelő edénnyel és a hely kiválasztásával biztosíthatjuk a cserepes növények korszerű bemutatását.
Ha a növényre szeretnénk fókuszálni, válasszunk visszafogott, egyszerű kaspót. Ez különösen jól illik a levéldísznövényekhez. Természetes anyagokkal, illetve visszafogott tónusokkal társítva  a levelek zöldje nyugodt légkört teremtenek a térben.

Kapcsolódó cikk: Sárgával a kártevők ellen
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!