Békebeli kávés-teás trükkök
Sulyok Józsefné, 2013. dec. 28.
Az örök ízlésbeli dilemma: erős vagy gyenge legyen a kávé? Vagy mennyi a teafilter ideális ázási ideje? Most újabb támpontot kapunk!

- Egy régi tipp, hogyan növeljük a kávé aromáját: keverjünk az őrölt kávéhoz egy csipet sót.
- Adjon egy darab csokoládét vagy egy kevés kakaót a kávéhoz. Meglátja sokkal „ünnepélyesebb” íze lesz.
- Nem ihat erős kávét? Hígítsa fel forró csokoládéval. Fantasztikus íze lesz.
- Ritkán használt kávéskannáját használat előtt mossa el forró vízzel, különben a kávé dohos ízű lesz.
- Az alumínium kávésdobozok az idő múlásával olajos szagot árasztanak, amit a kávé is beszívhat. Ezért gyakran tisztítsa a dobozt.
- Ha 2-3 percig lógatja a filteres teát, akkor pezsdítően, 5 perc után (tovább semmiképpen se hagyja a vízben) pedig nyugtatólag hat. Sose a színéből ítéljen, mert ez minden teaféleségnél más.
- Ne dobja ki a már nem használatos vaníliát, hanem főzze együtt fekete teával. Csodálatos ízt kap.
- Ha forró tejjel önti le a kakaót, könnyen csomók képződhetnek italában. Megelőzheti ezt, ha a kakaóport először cukorral összekeveri, és aztán egy evőkanál langyos tejjel hígítja. Majd hozzáönti a többi, már forró tejet.
Kapcsolódó cikk:
Facebook Twitter GoogleStartlap
Hozzászólások
Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!
Hozzászólás készítése
2021.április 04., vasárnap / 18:33