Bográcsban készült, húsos paprikás krumpli
Szépzöld, 2008. máj. 09.
Egy kedves ismerősünk örök érvényű, magyaros receptjét szeretném megosztani önökkel.
Hozzávalók egy nagyobb baráti társaság fogadásához (8-10 fő)
Olaj
5-6 fej hagyma
5-6 db paradicsom
1-2 db zöldpaprika
1 kg csirkemell
1 kg sertéshús
0,5 kg füstölt hús
2 nagyobb csomag füstölt virsli
só
bors
piros paprika
esetleg piros arany, ízlés szerint
2-3 gerezd fokhagyma
burgonya
Szóljunk kedves párunknak, hogy készítse elő a bográcsot , hiszen a szabadban való főzés legyen a férfiak privilégiuma, mi pedig kellemesen kikapcsolódhatunk és szemlélhetjük az eseményeket.
A bogrács aljára öntsünk olajat, hogy elegendő legyen a hagyma üvegesre pirításához. Ha forró az olaj, tegyük bele az apróra vágott hagymát. Ezután tegyük bele a felvágott zöldpaprikát és a paradicsomot.
Kicsit hagyjuk puhulni, majd tegyük bele az apróra vágott húsokat. Kis vízzel öntsük fel és hagyjuk főni. Ha félig megpuhult ízlés szerint fűszerezzük. Tegyük bele az apróra vágott fokhagymát. Ezután tegyük bele az apróra vágott burgonyát.
Nem árt időközben a fűszerezést leellenőrizni, s szükség esetén pótolni a hiányzókat. Javasolt a piros paprikát a vége felé beletenni, mert akkor nem lesz kesernyés az íze. Mikor már majdnem kész tegyük bele az apróra vágott virslit.
Nem lehet elrontani, garantált a siker!
Jó étvágyat!
Kapcsolódó rovatok:
Facebook Twitter GoogleStartlap