szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Bora-Bora: fényűzés és romantika a békés déltengeri paradicsomban

Orbán Krisztina, 2014. okt. 07.


Aita pea pea! – hirdetik életbölcsességüket Bora-Bora őslakosai, s a „Ne aggódj!” eszmeisége által bennük táplált derűs kiegyensúlyozottság már a megérkezés pillanatában hatalmába keríti a világ stresszesebb részéről érkező utazót.

Bora-Bora: fényűzés és romantika a békés déltengeri paradicsomban

A Francia Polinéziát alkotó szigetcsoportokhoz tartozó, a Csendes-óceán testén gyöngyszemként díszlő Bora-Bora luxuskategóriájú turistaparadicsom, ahol a nyugati élet zaklatottságától megfásult vendég zavartalanul engedheti rabul ejteni magát a déltengeri környezet háborítatlan nyugalma és egzotikus szépségei által, miközben önfeledten élvezheti ki az ötcsillagos nyaralóhelyek nyújtotta exkluzív szolgáltatásokat, legyen szó egészségről, sportról, vagy szórakozásról.

A Tahititől északnyugatra fekvő, páratlan szépségű Bora-Bora minderre szunnyadó vulkánok, buja egzotikus növények, és természetesen a türkizkék vizéről méltán híres lagúna által nyújtott fenséges díszletek között ad lehetőséget. Egy a tisztán kéklő trópusi égbolt alatt, a korallokban és színpompás halakban gazdag meleg tengerben lubickolva, a helybéliekből áradó derűs életöröm bűvöletében eltöltött nyaralás méltán vonzza a vendégeket Bora-Borára a világ legtávolibb tájairól is.

Meghittség és romantika

Bora-Borán a szálláshelyek zömét a kristálytisztaságú tenger felszíne fölé épített luxusbungalók adják. Bár sok közülük kizárólag vízi úton közelíthető meg, a vendégek ugyanolyan kiszolgálásban részesülnek, mint a világ bármely ötcsillagos szállodájában – az pedig, hogy a szobapincér, vagy a masszőr ez esetben kenun érkezik, csak egyfajta extra bájt kölcsönöz a nyaralóhelynek. A pazar fényűzéssel berendezett bora-borai szállodák tehát a teljes félrevonulás lehetőségét biztosítják a nyugalmas pihenés után sóvárgó vendég számára, aki bungalójának üvegpadlózatán keresztül még az alant zajló háborítatlan lagúnaéletet is nyomon követheti anélkül, hogy szállását elhagyná.

A félrevonulás lehetőségének, valamint a sziget különleges természeti adottságainak köszönhetően a meghitt romantikus együttlét után vágyakozók Bora-Boránál jobb helyszínt nem is választhatnának. A fehér homok borította tengerpartok, a lenyűgöző óceáni naplementék, az álomszép környezet bensőséges nyugalma, és persze egy éjféli vacsora a tengerparton bizonyára minden látogató szívét megdobogtatja, az itt mézesheteiket töltő újdonsült házasok pedig e ragyogó díszletek között úgy érezhetik, mintha Bora-Borát kifejezetten arra teremtették volna, hogy ők gondtalanul lubickolhassanak a túláradó boldogságban. A szálláshelyek meghitt menedéket, a természet pedig lélegzetelállító hátteret biztosít a romantikus programokhoz, amelyek között szerepelhet például egy csónakázás a lagúna türkizkék vizén, egy feketegyöngy-vásárlás Bora-Bora városkájában, Vaitapéban, vagy akár egy meghitt fürdőzés a híres fekete sziklák alatt.

Cápaetetés és kitesurfing, avagy feltöltődés aktívan

A mindössze 29 km2 területű sziget minden pompája teljes egészében felülről csodálható meg. A merészebbek helikopteres sétarepülés során, vagy akár ejtőernyőzés közben feledkezhetnek bele a sziget fenséges látványába, míg azoknak, akik inkább a földön maradnának, erre a 700 méter magas Otemanu vulkán meghódításával nyílik lehetőségük. A szárazföldön emellett a szafaritól a piknikig a legváltozatosabb programokon vehetnek részt az itt nyaralók, amelyek között egy napfürdőzés Bora-Bora legnagyobb tengerpartján, a Matira Beach-en kötelező napirendi pont.

A déltengeri szigeten azonban a tartalmas időtöltésre a legtöbb lehetőséget természetesen az egzotikus halfajokban és teknősökben bővelkedő tenger nyújtja. A búvárkodás mindenfelé megengedett, a különleges szigetvilág egyedülálló biodiverzitását azonban legközelebbről a lagúnából leválasztott természetes búvárközpontban, a Lagoonariumban csodálhatja meg az érdeklődő, ahol idegenvezetés mellett akár még cápák és ráják közé is bemerészkedhet – ha hátborzongató élményekre vágyik a nyugalom földjén.

Az aktív pihenés szerelmeseit Bora-Bora szórakozási és sportolási lehetőségek kimeríthetetlen tárházával várja, így a békésebb időtöltésnek teret adó sétahajókázás, vagy horgászat mellett a kajakozástól a jet-skín át az ejtőernyős szörfig ezernyi eseménydús sportprogramon is részt vehetnek a vendégek. Mindössze egy búvárpipa és egy védőszemüveg által felszerelve pedig megcsodálhatják a világ egyik legszebb korallzátonyát is, amely Vaitapé partjaihoz olyan közel fekszik, hogy akár úszva is megközelíthető.

Bora-Borát tehát nemcsak lélegzetelállító természeti adottságai teszik csodálatos nyaralóhellyé, hanem az is, hogy az aktív feltöltődés és a meghitt elvonulás lehetőségét egyaránt felsőfokon biztosítja az itt nyaralók számára, akiket e lenyűgöző kis sziget minden bizonnyal könnyen lobbant örök szerelemre.

Kapcsolódó cikk: Poisson cru: haltahiti saláta kókusztejjel
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!