szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Borsós pecsenye, fóliában sült burgonyával

Sulyok Józsefné, 2008. jún. 13.


Az újkrumplit és a friss borsót ízletes ételként fel tudjuk használni e recepthez.

Vegyünk 1 kg sertéshúst (de bármilyen húsból elkészíthető), melyet olajon megdinszteljük.
A hagymát, fokhagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott, kockára vágott húsdarabokat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Majd hozzáadjuk a félig megfőtt borsót, s fedő alatt víz pótlásával addig pároljuk, míg puha nem lesz.
Köretként fóliában sült burgonyát kínálhatunk. A burgonyát mossuk meg, majd az alufólia fényesebb részére tegyük rá, s csomagoljuk be. Előmelegített sütőben süssük készre, ezt ellenőrizhetjük az ún. villapróbával.
Tálaláskor fűszervajat vagy sima teavajat szeleteljünk a félbevágott burgonya mellé.

 

Jó étvágyat!

 

Kapcsolódó rovatok: Hobbi, Kertészkedés
 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!