Burgonya gyorsan és finoman
Sulyok Józsefné, 2015. okt. 05.
5 fogás, amivel nemcsak időt spórolunk, hanem még ízletesebb ételt is kapunk.

Gyorsabban megsül a burgonya, ha fémnyársra szúrjuk. Az is lerövidíti a sütési időt, ha előtte félig megfőzzük.
Ha egy teáskanál sütőport keverünk a tört burgonyába, akkor habosabbá és könnyűvé válik. Ha tej hozzáadása után ragacsos lesz a püré, akkor keverjünk bele tejport.
Sültburgonya-maradékot újra süthetjük. Mártsuk vízbe, majd 15-20 percre tegyük be a sütőbe.
Ropogós sült burgonya érdekében tisztítás után dörzsöljük be a burgonya felületét kevés sóval, ettől ropogós kérget kap sütés közben.
Az öreg burgonya ízén javíthatunk, ha kevés cukrot teszünk a főzővizébe. Adjunk még egy teáskanál ecetet a vizéhez, hogy ne barnuljon meg.
Kapcsolódó cikk: Így lesz otthonunk jó illatú
Facebook Twitter GoogleStartlap
2020.december 09., szerda / 19:14