szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Cila története

Mayerné Borics Erzsébet, 2010. dec. 15.


A konyhában kellemes meleg volt. Cila a radiátor előtt, egy széken összegömbölyödve, békésen szunyókált. Közben néha felemelte a fejét, pislogott, és mozgatta a fülét. Ismeretlen volt számára ez az új élet..

Cila története

Előtte, a konyhakövön négy kiscica ugrándozott vidáman. Egyszer egy parafadugóval kergetőztek, aztán egymással viháncoltak, majd egy papírgalacsinnal hadakoztak. Néha visított az egyik, amikor a támadást gyakorolták, mert a másik, pici éles fogával a nyakába harapott.

 Bigyó-Bogyó

A hangoskodásra Cila kinyitotta a szemét, de nem vette a fáradságot arra, hogy a megmozduljon. Érdeklődve, de visszafogottan figyelte őket. Csak néhány perce történt, hogy összeismerkedtek.

 Esli - mint hamvaska

Kétszer akkora volt, és talán kétszer annyi idős is, mint a kicsik.
Ahogy néztem, az jutott eszembe, hogy vajon mikor érezhette magát utójára ilyen jól, mint a mi kismacskáink, akik eddigi életüket gondtalanul, és mindig jóllakottan élhették?
Amíg nálunk naponta többször kaptak enni, reggel meleg tej várta őket, a napot játékkal tölthették, addig az új jövevény életét a betegség, az élelemszerzés, a hideg, és az emberek előli menekülés töltötte ki…

 Kormoska

Csak néhány órája él nálunk. Egy összecsukható bevásárló rekeszben érkezett.
Egy cég udvarán tűnt fel két héttel korábban. Keservesen nyávogott egész nap. Könyörgött…Éhes volt, sovány és beteg. Mocskos a kosztól és a hasmenéstől. Szemei beesettek és vörösek.

 Szende

Az éjszakákat hidegben, valahol megbújva és megtűrve töltötte.
Amikor megtudtam, összepakoltam élelmet, gyógyszert, egy régi törölközőt. A fiam ápolta addig, amíg jött a parancs, hogy a macska nem maradhat tovább a telephelyen, mert mindent összepiszkít.

 Szende figyel a vakura

Kétségbeesve hívott fel, hogy a macskának mennie kell, mi legyen? Nálunk négy felnőtt és négy kismacsek él, (most keresek gazdit nekik). Nem volt kérdés, hazahoztuk..

 hancúrozás

Szegényke riadtan menekült volna a kosárból. Levittük a pincébe, ahol étel és meleg hely várta. Rossz volt ránézni, pedig az elmúlt napok alatt szedett fel egy keveset, már nem volt olyan beesett és vörös a szeme. Félénken nyávogott, és fújt, ha közelítettünk hozzá. Az étel azonban nagyúr…ennek nem tudott ellenállni. Éjszakára magára hagytuk, bebújt az új helyére miután rájött, hogy itt nyugalma lesz. Reggel elszaladt előlem, de mivel még mindig éhes volt, összeszedte minden bátorságát. Így az ételébe kevert gyógyszert is minden gond nélkül megette. Megsimogattam, beszéltem hozzá, és jött dörgölődni…

 Cila, az új lakó

Annyira piszkos volt a fehér-tarka bundája, hogy tudtam a többiekhez nem vihetem be ilyen állapotban. A hátsója meg egyszerűen szörnyű….

 

Felmentem, aztán vittem le sampont, törölközőt. Egy tálat meleg vízzel felengedtem, a cicát nyakon ragadtam, és megfürdettem.. Nem is nagyon tiltakozott, még dorombolt is közben.
Nehezen száradt a szőre, de hajszárítóval nem akartam megijeszteni. Többször áttöröltem, és egy kis kefével tisztítottam. Annyira, de annyira hálás volt, azt sem tudta, hogy hízelegjen. A fürdetés hatásos volt. Szép tiszta lett, kezdett hasonlítani egy macskához. A sebeket gyógyszerrel kellett kezelnem, a farkáról egy darabon hiányzott a szőre …

 a picik, néhány héttel korábban

Sajnáltam, de egyedül kellett hagynom, mert fent várt a munka.. Ha volt időm, leszaladtam hozzá, betakartam nehogy megfázzon. Láttam, hogy sokkal szelídebb, nyugodtabb lett, és jött volna utánam…nézett rám a csupaszem tekintetével…

 

Felemeltem pille könnyű kis testét. Hozzám bújt, az orrát az arcomhoz dörgölte. Aztán elindultunk fel, a konyhába. Ismerkedni másokkal, és egy új élettel…

hancúrozás

Kapcsolódó cikk:

Ez már Európa!
 

 
Hozzászólások (2)

Tóth Anikó
2011. jan. 09. (4 347 napja)
Én is szeretem a cicákat!
Tóth Anikó
2011. jan. 09. (4 347 napja)
Nagyon aranyos kiscica!