Csatni, az Ázsiából érkező csoda
Sulyok Józsefné, 2014. júl. 28.
Nem is mártás, nem is lekvár, de szinte minden gyümölcsből és számos zöldségből elkészíthető. Finom és változatos, készítsd el a saját csatnidat!

A kísérő ételek között előkelő helyet töltenek be az édes-csípős vagy erős-savanyú csatnik, melyek általában valamilyen gyümölcsből (citromból, almából, banánból, mangóból, kókuszból, szilvából, eperből stb.) készülnek.
Ám nem kevésbé finomak a rebarbarás, sárgarépás, paradicsomos csatnik. Ezt a szószos, krémszerű ételt legtöbbször párolt rizs mellé tálalják, ami növeli az íz választékot és segíti az emésztést. Fűszerezéskor számos gyógynövényt, gyógyhatású fűszert is az ételbe csempészhetünk.
A csatni jó példája annak, hogy a gyógyhatású növényeket nem csak a megszokott módokon, teaként fogyaszthatjuk, hanem például egy ilyen kísérőétel fűszereként is.
Recept tipp! - Joghurtos menta csatni
Hozzávalók: 1 csésze joghurt, 3 zöld chili, 1 evőkanál apróra vágott friss mentalevél, 1 csapott evőkanál mangó por, só. Verjük fel a joghurtot, majd az apróra vágott zöld chilit, a mentalevelet, a mangó port keverjük bele. Ízlés szerint sózzuk. Sült ételek mellé szervírozzuk.
Kapcsolódó cikk:
Pettyegetett tüdőfű, a Dunántúl kedvence lehet
Facebook Twitter GoogleStartlap
2020.december 09., szerda / 19:14