szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Csatni, az Ázsiából érkező csoda

Sulyok Józsefné, 2014. júl. 28.


Nem is mártás, nem is lekvár, de szinte minden gyümölcsből és számos zöldségből elkészíthető. Finom és változatos, készítsd el a saját csatnidat!

Csatni, az Ázsiából érkező csoda

A kísérő ételek között előkelő helyet töltenek be az édes-csípős vagy erős-savanyú csatnik, melyek általában valamilyen gyümölcsből (citromból, almából, banánból, mangóból, kókuszból, szilvából, eperből stb.) készülnek.

Ám nem kevésbé finomak a rebarbarás, sárgarépás, paradicsomos csatnik. Ezt a szószos, krémszerű ételt legtöbbször párolt rizs mellé tálalják, ami növeli az íz választékot és segíti az emésztést. Fűszerezéskor számos gyógynövényt, gyógyhatású fűszert is az ételbe csempészhetünk.

A csatni jó példája annak, hogy a gyógyhatású növényeket nem csak a megszokott módokon, teaként fogyaszthatjuk, hanem például egy ilyen kísérőétel fűszereként is.

Recept tipp! - Joghurtos menta csatni

Hozzávalók: 1 csésze joghurt, 3 zöld chili, 1 evőkanál apróra vágott friss mentalevél, 1 csapott evőkanál mangó por, só. Verjük fel a joghurtot, majd az apróra vágott zöld chilit, a mentalevelet, a mangó port keverjük bele. Ízlés szerint sózzuk. Sült ételek mellé szervírozzuk.

Kapcsolódó cikk:

Pettyegetett tüdőfű, a Dunántúl kedvence lehet
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!