szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Cseresznyelégy

Mártha Izabella, 2014. febr. 23.


A cseresznyelégy leginkább a középkésői és késői érésű cseresznyefajtákat kedveli, de megtalálható néhány meggyfajtán is. A gyümölcsök megpuhulnak, fénytelenek, a mag közelében fehéres színű nyüvet találhatunk. A fertőzött gyümölcs rothad és lehullik.
A kártevő bábja a talajfelszín alatt telel át, a legyek általában május közepe és június közepe között rajzanak. A nőstények lerakják a tojásaikat a sárguló gyümölcs húsába. A nyüvek 6–8 nap múlva kelnek ki és a mag körüli gyümölcshúst fogyasztják, majd elhagyják az érett gyümölcsöt és lehullnak a földre, ahol bebábozódnak.

Cseresznyelégy

Ősszel forgassuk meg a talaj felszínét, hogy a bábok felülre kerülvén megfagyjanak. Sárga lapok segítségével figyelhetjük, hogy mikor kell vegyszeresen védekeznünk. A Gazelle® Vital /Gazelle® SG (2-4 g/10 l víz) + Wuxal® Microplant (5-20 ml/10 l víz)/ felszívódó rovarölő szer kiváló védelmet nyújt a cseresznyelégy ellen. A kifejlett legyek megjelenésekor kell megkezdeni a védekezést, elhúzódó rajzás esetén a kezelést 7 naponként szükséges megismételni.

A Bora® WP (15-30g/10l víz) biológiai készítmény, mely kedvezőtlen környezetet teremt a talajban elő rovarok számára. Dolgozzuk a talajba a Bora® WP-t a nyüvek a földre vetődése előtt, így nagymértékben gyéríthetjük a jövő évi rajzó állományt.

Cseresznyelégy Cseresznyelégy


Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!