szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Csillógó fürdőszoba 5 perc alatt

Sulyok Józsefné, 2014. dec. 29.


14 tipp, amelyek segítségével pillanatok alatt végezhetünk a fürdőszoba takarításával.

Csillógó fürdőszoba 5 perc alatt
 1. Ha a megsárgult kádat vagy mosdókagylót tömény hypóval 10-15 percig áztatjuk, majd erősen átkeféljük, és bő vízzel átmossuk, ismét fehér lesz. A megsárgult fürdőkád ismét visszanyeri fényét, ha só és terpentin keverékkel dörzsöljük át.
 2. A gyümölcsfoltokat mosdóról, kádról kevés ecettel is eltávolíthatjuk. A meleg ecet a kádról feloldja a vízkövet. Rozsdafoltokat a kádról, kagylóról dörzsölhetjük le. A már kifacsart citrom hája kitűnő hozzá.
 3. A porcelán mosdón levő erős szennyeződést a következőképpen távolíthatjuk el: egy darab háziszappant lereszelünk, beletesszük egy vödör forró vízbe, alaposan elkeverjük, hogy sima szappanoldatot kapjunk. Hozzáteszünk egy pohárnyi tiszta benzint és erős kefével rávisszük a foltokra. Ha a foltok elhalványodtak, leöblítjük. Nyitott ablak mellett dolgozzunk és a gázt is zárjuk el!
 4. Mészfoltokat ecettel szedhetjük le. Egyszerűen egy ruhát belemártjuk az ecetbe és átdörzsöljük vele a mészfoltot.
 5. Mielőtt a fürdőkádat vagy a csempét megtisztítanánk, engedjük lassan folyni a forró vizet. A keletkező gőz oldja a szennyet, így könnyebb végigtörölni a csempét.
 6. Ha azt szeretnénk, hogy a fürdőszobánk ragyogjon, tisztítás után dörzsöljük be a kádat, kagylót és a csempét viasszal. Néhány percig hagyjuk rajta, de még mielőtt rászáradna, dörzsöljük le száraz kendővel. Nemcsak csillogni fog, hanem ezután keletkező vízfoltok könnyedén eltávolíthatjuk.
 7. A fényét vesztett csempe ismét csillogó lesz, ha szalmiákoldatba mártott újságpapírral, vagy ablaktisztító szarvasbőrrel töröljük át. Ha a csempén olyan sötét foltok jelennek meg, amit tisztítószerekkel nem tudunk eltávolítani, valószínű penészgomba telepedett meg alattuk. Az erősen párás, kevésbé szellőztetett helyiségekben ez gyakran előfordul. Legjobb védekezés az ecetes, forró vizes letakarítás. Megelőzésképpen időnként hypós vízzel mossuk le a csempét.
 8. Hetenként egyszer mossuk ki a fogmosó poharat meg konyhasóoldattal, nem képződik rajta fehér lerakódás. A fogkefét úgy tisztíthatjuk meg, hogy egy pohár hideg vízbe kevés szalmiákszeszt öntünk, és ebben az oldatban néhány percig áztatjuk a fogkefét.
 9. A tusfüggönyt automata mosógépben, függöny programon, néhány törölközővel együtt kimoshatjuk, nem kell centrifugázni, vizesen akasszuk ki száradni. Ha nincs automata mosógép, kádban mosóporos vízzel nyomkodjuk át, öblítsük ki, és tegyük ki száradni. Nem keletkezik penészfolt a függönyön, ha használat előtt sós vízbe mártjuk. Kisebb penészfoltot szódabikarbónás vízzel dörzsöljük le, és mossuk át a függönyt. A világos függönyön keletkezett penészfoltokat a szódabikarbónás vízzel való mosás után kenjük be ecettel, vagy citrommal.
 10. A csaptelepeket, szelvényeket a következő módon tisztíthatjuk: egy puha ruhát mártsunk petróleumba, és azzal dörzsöljük át. A mész és egyéb foltok eltűnnek, a rossz szag hamar elpárolog. De használhatunk a boltban kapható citromlevet is, dörzsöljük végig a felületet, majd száraz ruhával töröljük át. Ennek kellemesebb az illata.
 11. Ha csepeg a vízcsap, és nincs módunkban a gyors megjavítása, tekerje körül a csapot egy ruhával. Ha egy madzagot kötünk a csapra, a víz lassabban csepeg át a zsinegen, így legalább nem zavar addig, míg a csap tömítését el nem végezzük.
 12. Ha a zuhanyfej fémből van, alaposan megtisztíthatjuk, ha ecetes vízben forraljuk 10-15 percig. A műanyag zuhanyfejet nem szabad forró vízbe tenni, hanem egy éjszakára áztassuk ecetes vízbe.
 13. Az eltömődött, vízköves csapokat csavarjuk le és ecetes vízbe rakjuk egy éjszakára.
 14. Ha a csapok nehezen mozdulnak, tegyünk rá több réteg krepp ragasztószalagot, és csőfogóval csavarozzuk le.

Kapcsolódó cikk:

Jégtelenítés és famegóvás profi módon
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!