szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Csillogó otthon vegyszerek nélkül

Sulyok Józsefné, 2016. jan. 22.


Szeretné, ha az egész lakás ragyogna a tisztaságtól, de nem kedveli a vegyszereket? Vegyünk sorra néhány egyszerű és nagyszerű fortélyt.

Csillogó otthon vegyszerek nélkül
 • A makacs lerakódásoktól, pl. a vízkőtől a következő házi praktika segítségével megszabadulhat: egy kevés meleg vízben oldjon fel egy tasak sütőport, és a pasztával dörzsölje át az érintett részt, használjon hozzá egy régi fogkefét.
 • A járólapról, csempéről a szennyeződéseket ecetes meleg vízzel a legkönnyebb eltávolítani. Ettől nem csak tiszta, de fényese is lesz. A drótkefét felejtse el, mely maradandó nyomokat hagyhatnak, helyette használjon szivacsot vagy fogkefét.
 • A szőnyeget samponos vízzel súrolja át, így ragyogóan tiszta lesz. A képződő hab kioldja a rövid szálak között megtapadt szennyeződéseket.
 • Levélfény helyett bevizezett papír zsebkendő segítségével is eltávolíthatja a port a növényekről.
 • Készítsünk mi magunk olívaolajos bútorfényezőt:
 • Keverjen össze olívaolajat citromlével 2:1 arányban. Helyettesítheti az olívaolajat  lenolajjal vagy növényi olajjal, de szűz olívát használjon, mert az hatékony. Ez az alkalmazás csak a csiszolt, kezelt fára alkalmas.
 • Használja a keveréket szöszmentes, finom ruhával vagy gézzel. A száraz kendőt mártsa az olajba, és körkörösen kezelje a fát.
 • A sütőolajat ne öntse a csatornába, szennyezi a vizet. A lefolyóba öntve elzsírosodik tőle a csőrendszer, melynek következménye, hogy eldugul a rendszer. A használt olajat inkább gyűjtse össze egy edénybe, és időközönként vigye el egy hulladékudvarba, ahol öntől átveszik.
 • Aki álmatlansággal küzd, csak délelőtt igyon kávét, mert egy csésze kávé elfogyasztása még 6 óra elteltével is a szervezetben megtalálható.
 • A citromfű olívaolaja kitűnő természetes hatóanyag alvászavarok ellen, ezért lefekvés előtt kortyoljon el egy csésze citromfű-teát.
 • A felmérések szerint egy zuhanyozás általában 8 percig tart. Ha ezt az időt 5 percre lecsökkenti, évente több liter vizet megtakaríthat.
 • A vágódeszkáról a hagyma, halszagot citrommal vagy ecettel távolíthatja el. Egyszerűen egy fél cirommal, vagy egy evőkanál ecettel dörzsölje át a deszkát, majd hideg vízzel öblítse le.

Kapcsolódó cikk: Szárazvirág-kötészet másképp

 

 

 

 

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia