szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Csinálj elvarázsolt gyerekszobát!

Scheftsik Tamás, 2014. márc. 07.


Amíg az ember gyerek, addig a világ igazán varázslatos hely. Amikor azonban elkezd cseperedni, amikor bekerül az iskolába, akkor a képzeleti lények, a csodák mindig, egyre messzebb kerülnek, míg végül szinte teljesen kivesznek belőlünk. De a gyerekek varázsbirodalma sokkal tovább is fenntartható, csak egy kis szülői segítség kell hozzá!

Csinálj elvarázsolt gyerekszobát!
Kép: www.wayfair.com

Foszforeszkáló festék

Ha eljutottunk addig, hogy márpedig a m i gyerekünknek varázslatos lesz a szobája, akkor szokott jönni a nagy kérdés: de hogyan? Több olyan lehetőséggel is találkozhatunk, a neten, amivel egyedi, és nagyon gyerekbarát szobát tudunk alkotni, ám olyasmi, ami igazán varázslatossá teszi, csak kevés van. Ezek közül talán a legjobb a foszforeszkáló festék. Nem a leggyakoribb anyag, de nem is lehetetlen beszerezni, így egy kis utánajárással biztosan sikerrel fogunk járni. Hogy ezután mit kezdünk vele, az ránk van bízva. Hiszen mi magunk is nekiállhatunk a pingálásnak, de egy profit is megbízhatunk vele (ebben az esetben sokszor még a festék beszerzésével sem kell bajlódni, hiszen hozza a szakember, csak előre szólni kell neki.). a szoba falának festésén túl a foszforeszkáló anyagot a bútorokon is nyugodtan használhatjuk, hiszen a megalkotott lényeknek, tündéreknek, egyszarvúaknak, és óvó manóknak nem kell kizárólag a falon megjelenniük!

Meseősök

Ahhoz, hogy a gyerekszoba nekünk varázslatos legyen, sokkal több kell, mint ahhoz, hogy a lurkók számára az legyen. De nagy szerencsénkre nem nekünk kell ott aludni, hanem a kicsinek, így bőven elég az is, ha ő csodálatosnak érzi a zugát. Ebben nagy segítséget jelenthetnek a csemeténk kedvenc mesehősei is, akik – legyenek számunkra bármennyire is bárgyúak, esetleg csúnyák – a számára igazán fontosak, hiszen a környezetükben érzi jól magát.

Hangulati rásegítés

Az elképzelt minták jelenjenek meg a falakon, de azért itt ne álljon meg a történet. Ahhoz, hogy egy szoba hangulata igazán átütő legyen, nem csak a falakat kell kezelésbe venni. Természetesen egy gyerekszobában sokkal nehezebb a dolgunk, hiszen praktikusabban kell dolgoznunk, nem használhatunk annyi díszt, és felesleges kiegészítőt, mert a kicsik azokat nagyon gyorsan tönkreteszik, széthordják. Ettől függetlenül azonban kell, hogy a falakon kívül a szőnyegen, az ágyneműn, az alapszíneken, illetve a formákon is kiütközzenek azok az elképzelések, amikkel a falat megalkottuk.

Túlzások

Mielőtt nagyon elragadna bennünket a hév, tartsunk szem előtt néhány apróságot: ez a szoba nem a miénk, így ne azokat a kedves mesehősüket használjuk, akik a mi gyerekkorunkat megszépítették. Igaz, hogy Csipkerózsika, és Hófehérke a törpékkel nagyon kedves figurák, de egyáltalán nem biztos, hogy a csemeténkben is ugyan azt az érzést váltják ki, mint bennünk. A másik nagyon fontos részlet a színek keverése. Tény, hogy a gyerekek figyelmének felkeltésére harsány színekkel dolgoznak a mesék alkotói, ami nem is baj egy filmben. De a szobában a nagyon erős, feltűnő árnyalatok nem feltétlenül jók, hiszen a pihenést, és a koncentrációt nem segítik elő.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!