szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Csináljuk jól: lé kúra

Sulyok Józsefné, 2016. febr. 02.


A kúrában nagy segítőink a gyógynövények, zöldségek, gyümölcsök levei. 

Csináljuk jól: lé kúra

Mivel ezek sűrítmények, vízzel hígítsuk fel. Lehető legfrissebb állapotban, naponta 2-3 alkalommal fogyasszunk belőle. Egy 15-20 percnyi állási idő számos összetevőket tönkreteszi.

A frissen préselt levek nem tartalmaznak zsírt és fehérjét, ballasztanyagokból is csak keveset. Segítenek az emésztésben, a gyomorműködésben, erősítik a szívet, csökkentik a testsúlyt és segítenek az anyagcseretermékek kiválasztásában.

Alkalmazásuk mellett fogyasszunk sok vizet, amely segíti a méreganyagokat kimosni.

A zöldség és gyümölcslevekhez ajánlott erjedésgátló fűszereket fogyasztani, melyek a fahéj, vanília, kömény, curry.

A hideg típusúaknak, akik többnyire fáznak, nem igazán jó a lé kúra, mivel számukra ezek a nyers levek gyakran nehezen emészthetőek. Nekik különösen fontos melegítő hatású fűszerekkel gazdagítani a leveket, pl. szegfűszeg, fahéj, feketebors, gyömbér, csípős paprika.

Az viszont különösen hangzik, hogy a leveket meg kell rágni, mert bizonyos értelemben ezek is szilárd ételnek számítanak, szénhidráttartalommal rendelkeznek.

Ne nyeljük le gyorsan, hanem forgassuk a szánkban, keveredjen el a nyállal. Az édes gyümölcsök regenerálnak és táplálnak, a savanyú gyümölcsök méregtelenítenek és tisztítanak.

Kapcsolódó cikk: Spórolás mesterfokon
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!