szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Csiperkegomba Orly módra

Sulyok Józsefné, 2010. jún. 02.


Hozzávalók:

1 kg csiperkegomba, 2 dkg só, kevés őrölt bors, a sütéshez 25 dkg zsír, vagy olaj, rántó-tészta.
Köretnek rizst készítünk.
 

Csiperkegomba Orly módra

Erre a célra szép, nagy gombafejeket használjunk. A gombát a szokásos módon megtisztítjuk, megmossuk és tönkjüket levágjuk. A gombafejeket sóval meghintjük, kevés törött borsot szórunk rá és rántó-tésztába mártva, forró zsiradékban kisütjük.

 

Rizst egy merőkanállal a tányérra halmozunk és köré, meg a tetejére rakjuk a kisült gombafejeket, zöldséglevéllel díszíthetjük.

 

A rántó-tésztát - sörtésztát úgy készítjük el, hogy egy edényben 20 dkg lisztet, 3 dl világos sört, fél dl olajat és 3 tojássárgáját elkeverünk. Teszünk bele egy kevés sót és 3 tojás felvert habját adjuk hozzá.

 

Jó étvágyat!

 

Kapcsolódó cikk:

Gomba ABC – Kerti csiperke




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!