Csiperkegomba Orly módra
Sulyok Józsefné, 2010. jún. 02.
Hozzávalók:
1 kg csiperkegomba, 2 dkg só, kevés őrölt bors, a sütéshez 25 dkg zsír, vagy olaj, rántó-tészta.
Köretnek rizst készítünk.

Erre a célra szép, nagy gombafejeket használjunk. A gombát a szokásos módon megtisztítjuk, megmossuk és tönkjüket levágjuk. A gombafejeket sóval meghintjük, kevés törött borsot szórunk rá és rántó-tésztába mártva, forró zsiradékban kisütjük.
Rizst egy merőkanállal a tányérra halmozunk és köré, meg a tetejére rakjuk a kisült gombafejeket, zöldséglevéllel díszíthetjük.
A rántó-tésztát - sörtésztát úgy készítjük el, hogy egy edényben 20 dkg lisztet, 3 dl világos sört, fél dl olajat és 3 tojássárgáját elkeverünk. Teszünk bele egy kevés sót és 3 tojás felvert habját adjuk hozzá.
Jó étvágyat!
Kapcsolódó cikk:
Facebook Twitter GoogleStartlap
Hozzászólások
Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!
Hozzászólás készítése
2022.augusztus 08., hétfő / 14:23