Csúsztatott palacsinta
Sulyok Józsefné, 2009. dec. 01.
Van, aki nem csúsztatott palacsintaként, hanem rakott palacsintaként ismeri.
Hozzávalók a tésztához:
4 tojás, 5 dk porcukor, 5 dk vaj, 3,5 dl tej, 8 dk rétesliszt, sütéshez kevés olaj.
Hozzávalók a töltelékhez:
0,5 kg túró, 2-3 egész tojás, ízlés szerint vaníliacukor, porcukor, citrom reszelt héja, bármilyen lekvár.
Habosra keverjük a tojás sárgáját a cukorral, meg a vajjal. Beletesszük a lisztet és óvatosan, apránként a tejet, jól elkeverjük, hogy ne legyen csomós. A tojások fehérjét habbá verjük és összekeverjük a palacsintamasszával. A palacsintasütőbe cseppentünk egy pici olajat és egyenként kisütjük a palacsintákat úgy, hogy csak az egyik oldalát sütjük meg, a másikat nem kell.
Mikor a palacsinta kisült, a túrót megízesítettük, a leírtak szerint egy jénai tálra, egymásra halmozzuk a palacsintát felváltva a túróval és a lekvárral. A tetejét megkenjük egy kevés vajjal és betesszük a sütőbe, ahol ropogósra sütjük. Majd úgy szeleteljük, mint egy tortát.
Fogyasztás előtt csoki, vagy vaníliaöntet teszünk rá.
Tipp! Aki ezt a mennyiséget kevésnek tartja, az adagot meg lehet duplázni.
Kapcsolódó cikk:
Bomba-jó torta
Kapcsolódó rovatok:
Hobbi
Receptek
Könyvek
Fórum
Kapcsolódó könyv:
Mézesbábok, sütemények
Facebook Twitter GoogleStartlap
2021.február 12., péntek / 12:08