Cukkinis sült oldalas különleges körettel
Sulyok Józsefné, 2013. júl. 22.
Az oldalast mosás után csontostól szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, fokhagymakrémmel bekenjük és megszórjuk fűszerkeverékkel. Ráhelyezzük a tepsire, teszünk rá egy kis zsiradékot, egy kevés vizet, alufóliával lefedjük és betesszük a sütőbe sülni.

Közben a cukkinit meghámozzuk, a magvas részét kiszedjük, de a gyenge részt hagyjuk érintetlenül. Cikkekre vágjuk, ezt is sózzuk, fűszerezzük.
Amikor a hús már majdnem megpuhult, rárakjuk a cukkini szeleteket és a fóliát még egy kis időre a tetejére tesszük és visszatoljuk a sütőbe, hogy a cukkini is megpuhuljon. Majd a fóliát levéve a cukkini szeleteket oldalra húzzuk, hogy a hús meg tudjon jól pirulni.
Amíg a hús sül elkészítjük hozzá köretet. A krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. Egy kis zsiradékban megfonnyasztunk egy fej apróra vágott hagymát, szórunk bele pirospaprikát, teszünk bele bőven tejfölt, amit még egy kicsit megsózunk. Amikor a tejföllel már jól elkeveredett a zsiradék és át is melegedett, akkor beleöntjük a megfőtt burgonyát és óvatosan összekeverjük.
Itt az uborkaszezon ideje, én most salátát készítettem hozzá. Szinte azzal kezdtem az ebédfőzést, hogy az uborkát megtisztítottam és legyalultam, besóztam, melybe tettem egy kevés fokhagymát is. A levének kicsavarása után tettem rá cukrot, ecetet ízlés szerint, majd a tetejét megszórtam pirospaprikával és borssal.Jó étvágyat!
Kapcsolódó cikk:
Facebook Twitter GoogleStartlap
2022.április 24., vasárnap / 08:22