Desszertek
10 perces almás leveles süti
Végtelenül egyszerű, pár perc alatt előkészíthető finomság, ahol az almát nem kell előfőzni!
Színpompás csokis brownie
Elkészítése egyszerű, mindenkinek sikerélménye lesz ezzel a recepttel, ha kipróbálja!
Isler újragondolva
Nem csak karácsonykor vehetjük elő a mézeskalács készítéshez használt különféle formákat. Az Isler süti is kiválóan alkalmas a formázásra. Mi most a Valentin nap közeledtével a szívecske formát választottuk.
Ronda és finom
Nagyon finom és mellette szól, hogy elkészítése kevés időt vesz igénybe. Kezdő szakácsok is bátran nekiláthatnak!
Laza szórós túrós
Ez a recept minden sütésre hajlamos kezdő és gyakorló háziasszony önbizalmát meghozza!
Mákos-sajtosrúd
Megszoktuk, hogyha mákos sütit említünk, általában édes változatra gondolunk. Íme, egy sós „nemlehetabbahagyni” variáció. Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető.
Puha karácsonyi puszedli
Ennek a sütinek az a jó tulajdonsága, hogy nem kell napokig várni arra, hogy megpuhuljon. Amint elkészültünk vele, és a máz megszilárdult, máris fogyasztható.
Könnyű és gyors gyümölcshámozás
A pepecselés helyett gyorsan is túllendülhetünk a gyümölcstisztításon. Nézzük meg milyen egyszerű és nagyszerű módszerek segíthetnek nekünk!
Hogyan készül a jó kávé?
Mindent a jó kávéért! Apró trükkökkel tovább fokozhatjuk a kellemes ízélményt.
Bodzás muffin
A Süss és Főzz! Receptverseny Desszert kategóriájának nyertese: Szőllős Anett Szőllős Anett megosztotta velünk receptjét:
Sütizzünk!
Minden tészta esetében alaphelyzet, hogy megfelelő lisztet kell választani. Réteslisztet olyan süteményhez használjon, amelyeknek omlósoknak kell lenniük, pl. az omlós tészták, piskótafélék és különböző tortafélék. Finomlisztet élesztős vagy főtt tésztához, kevert lisztet pedig rétestésztához használjon.
Sütis-tortás trükkök
Szilárd sütemények, amelyek már kicsit kiszáradtak, újra finomak lesznek, ha a felületüket tejjel bekeni, és rövid időre újra a sütőbe teszi. Még hosszabban eltart a sütemény, ha alufóliába csomagolva, hűtőben tárolja.
Túróbomba
Beküldő: Csatlósné Kiss Emese Hozzávalók a töltelékhez: 50dkg túró, 50ml tejszín, eper, cukor, citrom, vanília, zselatinfix
A mimóza süti
Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt, 25 dkg vaj, vagy margarin, 3 tojás sárgája, 10 dkg porcukor, tejfel, amennyit felvesz, ne legyen a massza kemény. Négy részre osztjuk, és a lapokat kisütjük.
Gyümölcstorta készítése
Négy tojásból készítsünk piskótát , s az előmelegített sütőben süssük aranybarnára
Tiramisu
Hozzávalók: 4 db friss tojás, 3 cs. vaníliacukor, 3 evőkanál kristálycukor, 50 dkg mascarpone, 1-2 evőkanál martini vagy rumaroma, kb 40-50 db babapiskóta.
Cikkajánló
Archivum
Friss hozzászólások
2022.augusztus 04., csütörtök / 16:56
Diófapác készítése
2022.július 26., kedd / 18:16
Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.
2022.április 24., vasárnap / 08:22
yukka szaporítása
2022.január 10., hétfő / 18:56
Yucca pálma levelek száradása
2021.november 24., szerda / 16:27
Rhododendron (Bonsai)
2021.október 11., hétfő / 10:21
Így ültess abesszín kardvirágot!
2021.szeptember 07., kedd / 11:46
Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?
2021.augusztus 10., kedd / 08:22
Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?
2021.július 04., vasárnap / 15:32
Igazi különlegességek a világból
2022.augusztus 08., hétfő / 14:23