szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Díszpárnát mindegy kinek?

Scheftsik Tamás, 2014. márc. 13.


Lakásunk egyediségének kialakításában nem csak a színek és az anyagok játszanak szerepet. Sok esetben a kiegészítőkkel komolyabb hatást érhetünk el, mint az előzőekkel, csak ügyesen kell válogatni.

Díszpárnát mindegy kinek?

Ilyen lehetőség a díszpárna is, amely azon kiegészítők körét erősíti, ahol mi magunk is alkothatunk, ezzel elérve a garantált egyediséget. Sőt! A díszpárnákkal akár olyan hatásokat is elérhetünk, amiket mással nem, például, ha kiemelkedő rátéteket alkalmazunk, vagy a puha ékek helyét nem a kanapén képzeljük el.

Mert nem csak dísz

Aki azt hiszi, hogy egy díszpárna csak arra jó, hogy az ember a kanapéra halmozza, majd nézegesse, de ha már leül, akkor csak útban van, az nagyon téved. Ezek a puha szépségek ugyanis sok funkciót rejthetnek magukban. Például akkor is nagy hasznukat vehetjük, ha a gyerkőcöknek szeretnénk egy kis örömet okozni. Ehhez nem is kell más, csak a párnát úgy kell kialakítani, mint egy plüssállatot. Illetve nem is a párnát, hiszen bőven elég a huzatot megkreálni, és utána már több párnát is fel lehet használni a célra. Ezzel nem csak kedves díszpárnánk, hanem egyben szeretett gyerekjátékunk is lesz.

Kinézet

Hogy hogyan alkotjuk meg a díszpárnáinkat, az természetesen az ízlésünk, és a lakásunk kérdése. Ha nem a könnyebb utat választjuk, és nem a boltban keressük a megfelelő kiegészítőt, akkor ráadásul kifejezetten egyedi kiegészítőink is lehetnek. A kinézetük kialakításában pedig szárnyalhat a fantáziánk. Sok múlik azon, hogy milyen anyagot sikerül beszereznünk. Ha egy kicsit többet szánunk rá, akkor akár egy – egy híresebb festmény szőtt változata is díszítheti a nappalinkat. Más megközelítésből a fotóinkat is elhelyezhetjük a párnákon, ezzel pedig az emlékeinknek biztosítunk nagyobb teret. Ha valaki szereti a bohókásabb megoldásokat, akkor válassza a valószínűleg legolcsóbb megoldást, és készítsen patchwork párnákat. Ezek egy semleges színű (mondjuk beige) kanapén kifejezetten mutatósak lehetnek. Attól sem kell visszariadni, ha a minta kiemelkedik a párnából. Ezek a díszpárnák ugyan kevésbé szeretik az igénybevételt, hiszen sérülékenyebbek, de kétség kívül nagyon mutatósak. Egy jól elhelyezett masni, vagy éppen egy stilizált virág nagyon romantikus hangulatot tud varázsolni az egész szobáéban. Ha valami vadabbra vágyunk, akkor a díszpárnákon is alkalmazhatjuk a mostanában annyira divatos szegecseket, bár azzal számolni kell, hogy ezzel a „párna” funkcióról le is mondhatunk.

Párna?

A díszpárnákat hiba lenne teljes érték párnaként kezelni. Ezekkel aludni ugyanis a legtöbb esetben kifejezetten egészségtelen. A tömésük és a kialakításuk ugyanis nem felel meg a pihenéshez, maximum akkor, ha nem aludni akarunk. A díszpárnák ugyanis nem tartják megfelelően a nyakat, így felébredve izomfájdalom, vagy erős fejfájás is jelentkezhet, melyek akár egész napra is megmaradhatnak. Így ha lehet, akkor arra használjuk ezeket a kiegészítőket, amire valók. De mi is ez? Támaszték és dísz, de akár plusz ülőfelületet is jelenthetnek. Hiszen a díszpárnák nem csak a kanapén lehetnek, hanem a földön is. Ebben az esetben sokkal nagyobbak, ám a kialakítási elvük szinte ugyan az, mint kisebb társaikénak. Természetesen fontos, hogy strapabíróak legyenek, hiszen az igénybevételük sokkal nagyobb, ám az biztos, hogy a laksás egyediségét erősen meghatározzák, így mindenképpen érdemes velük is számolni.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia