szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Divatos étkészletek

Scheftsik Tamás, 2013. jan. 07.


Divatja ma már szinte mindennek van, így ez alól nem képeznek kivételt az étkészletek sem. Itt is megfigyelhetjük, hogy az évek, vagy évtizedek alatt az egyszerű, fehér készletekből hogyan jutottunk el a szögletes és piros tányérokig. Mert eljutottunk, és ráadásul még nem is ezek a legextrémebbek a kínálatból. Lássunk hát egy-két igazán impozáns lehetőséget.

Divatos étkészletek

Színek

 

Szerencsére ma már nem kell ragaszkodnunk az unalmas fehér színekhez, kivéve, ha éppen ez az egyetlen vágyunk. A piac rengeteg lehetőséget kínál, kinek-kinek ízlése szerint, tehát igazán el vagyunk kényeztetve. Ha szeretnénk, találhatunk szocreál készletet is, amin az egyetlen díszítés a körbefutó kék csík, de akár nagyanyáink korát idéző, apró virágmintás csodákkal is büszkélkedhetünk. Az előkelő és drága készletek között még mindig a tradicionális minták és kinézet a jellemző, ám ha nem ragaszkodunk a zsolnaihoz, akkor igen széles skáláról válogathatunk. Az egyszínű készletek mellett természetesen itt is fellelhetőek a hajdivatban mostanában hódító átmenetes darabok, és persze nem szabad megfeledkezni a mintásakról sem. A magyarság egyik jelképe, a kalocsai virágmotívum nem hiányozhat ebből a felsorolásból sem, de mindenfajta növény elképzelhető a felületeken. Napjainkban a divatosabb darabokon a minták inkább csak az egyik oldalra, vagy az egyik sarokba koncentrálódnak, már ha van olyanja a tányérnak.

 

Formák

 

Már néhány éve nem lep meg senkit az, hogy a tányérok nem kerekek. Hiszen feltűntek a szögletes és az elnyújtott formák is. Egészen extrém esetekben akár háromszögletű tányérral is találkozhatunk, de inkább a sok, vagy négyszögek a jellemezőek. A kerek tányérokat egyre inkább kiszorítják a szokatlanabb társaik. Ez még akkor is igaz, amikor jellemzően megtartják a sarkok nélküli formát, ám egy kissé elnyújtják azt.

 

Anyag

 

Még mindig a legtöbb tányér porcelánból készül. Az, hogy műanyagból is fellelhetünk komplett készleteket, inkább szánalmas, mint praktikus. Az anyagok között már egy ideje feltűntek a különböző festett, vagy teljesen áttetsző üvegek is. Az új trendben pedig már szerepelnek a fa készletek is. Természetesen a belsejük be van vonva műanyaggal, vagy éppen üveggel, de maga a tányér valóban fa alapra készül. Ezeket mosogatógépbe tenni nem szerencsés, és a tartósságuk sem olyan jó, mint a hagyományos társaiké, ám kinézetben és hangulatban messze lehagyják azokat.

 

Egyedi

 

Ha nem szeretnénk a boltok kínálatával beérni, akkor is van lehetőség a tarsolyunkban. Természetesen az étkészletünket is elkészíthetjük, pontosabban díszíthetjük mi magunk. Ehhez nem is kell más, csak egy kis kézügyesség és némi ragasztó. Így könnyen és gyorsan készíthetünk remek kínálótálakat a sütik számára. Ha azonban a komplett készletet szeretnénk mi elkészíteni, akkor egy kicsit nehezebb dolgunk lesz, de ez sem lehetetlen. Mindenképen szükségünk lesz hozzá égethető festékre, és persze olyan tányérokra, amikre ezt is el lehet készíteni. Ezek után már csak egy jó öreg égető-kemencét kell felhajtanunk, és el is kezdhetjük az alkotást.
 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia