szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Dolgozószoba

A meleg szobáért rajongó virágok

A meleg szobáért rajongó virágok
Ha tágas, napos, egyenletesen meleg szobánk van, akkor ezeket a növényeket ajánljuk.

Így lesz kevesebb por a lakásban

Így lesz kevesebb por a lakásban
Az allergiásoknak különösen nagy gondot okoz a por. Megmutatjuk hogyan szabaduljon meg a minden otthonban előforduló kellemetlenségtől.  

Ha unod a hagyományos polcokat

Ha unod a hagyományos polcokat
Mutatós polcai bárkinek lehetnek, ráadásul nem is kell hozzá mélyen a zsebünkbe nyúlni. Egy kis kreativitással nem csak olcsó, hanem egyedi bútoraink lehetnek, amik a hangulatteremtésben is jeleskednek, és jó érzéssel is eltöltenek, hiszen a kezünk munkáját dicsérik.

6 ötlet az egyedi fogasokra

6 ötlet az egyedi fogasokra
Az ember azt hinné, hogy a fogas egy bonyolult szerkezet, ami csak a hajlított kampókkal mutat. Pedig meglepően sok dolog töltheti be a ruhaakasztó funkcióját, ráadásul egészen különleges hangulatot adhatnak az előszobának.

Legyen? Sportszoba - szobasport

Legyen? Sportszoba - szobasport
Sportolni lehet a szabadban, ám sok esetben erre nincs lehetőség, vagy pedig nem a legideálisabbak a körülmények. Az is előfordul, hogy valaki nem szereti, ha mások is vannak körülötte ilyenkor, így az edzőterem ki is esik a lehetőségek közül.

Bírd ki! A székbe szegezve

Bírd ki! A székbe szegezve
Mi az ideális munkakörnyezet otthon vagy az irodában? A munka az ember életének egy fontos szegmense, attól függetlenül, hogy otthon, vagy irodában dolgozik, esetleg máshol végzi a teendőit. Azok, akik ülőmunkával foglalkoznak, nagyon jól tudják, hogy megterhelő folyamat, és bizony sok dolog kell ahhoz, hogy a körülmények ideálisak legyenek a dolgok elvégzéséhez.

Velünk a család – alternatív családfák otthon

Velünk a család – alternatív családfák otthon
Ha szeretnénk családfát készíteni, annak az egyik legszebb, és ötletesebb módja az, ha ténylegesen egy fát készítünk, majd erre kerülnek rá a fotók. Természetesen ezt nagyon sokféleképpen megtehetjük, hiszen fát, stilizált fát, vagy csak átvitt értelmű fát is alkalmazhatunk, így a lehetőségeink nagyon is szélesek lesznek.

Miniatűr kertet az irodába és lakásba!

Miniatűr kertet az irodába és lakásba!
Sokak számára a kert egy olyan luxus, amit nem engedhetnek meg maguknak, vagy éppen van kertjük, de az iroda négy nyomasztó fala között mégsem tudják élvezni azt. Pedig a kert képes arra, hogy ellazítson, harmóniát adjon, ezért jó, ha van a közelünkben. Szerencsére a falakon belül is kialakítható egy kis mini kert és nem is kell sokat foglalkozni vele. Lássunk néhány ötletet a kivitelezésükre.

Megunhatatlan játék a falmélyedésekkel

Megunhatatlan játék a falmélyedésekkel
Amikor meglátunk egy falat, akkor rögtön azt nézzük, hogy milyen állapotban van, hogy reped-e, elég sík-e. Amikor így vizsgálódunk, és szembesülünk a ténnyel, hogy a falban bizony van egy, vagy több mélyedés, akkor sokan a szívükhöz kapnak, és kőműves kanalat ragadnak, hogy eltűntessék azt.

Mi kell egy jó laptop asztalhoz?

Mi kell egy jó laptop asztalhoz?
Az emberek többsége ma már nem tart otthon asztali számítógépet. Hiszen a laptopok teljesítménye is egyre jobb, ráadásul ezek az eszközök mobilisak, így nem kell egy külön asztalt fenntartani csak azért, hogy az ormótlan gép azon állhasson.

Felesleges? Otthoni iroda vs. prezentációs helyiség

Felesleges? Otthoni iroda vs. prezentációs helyiség
Az otthoni munkaterületek kialakításánál sokan esnek abba a hibába, hogy kiindulásnak egy irodát tekintenek. Nagy bútorok, egységesített terek, katonás színek és elrendezés. Ez azonban nem csak, hogy nem segíti az otthoni munkavégzést, de fura hatást gyakorolhat azokra az ügyfelekre is, akiket esetleg otthoni irodánkban fogadunk.

A szőrös a jobb? Zúdítsd a lakásra!

A szőrös a jobb? Zúdítsd a lakásra!
Azok, akik szeretnek egy kicsit kitűnni a lakberendezési trendek közül, nyugodtan gondolkozzanak extrémebb dolgokban. Ilyen például a szőr is, egészen pontosan a szőrös kiegészítők. Ezek nem csak látványosak, hanem nagyon kényelmesek is, és ha jól választjuk meg őket, akkor a tisztításuk sem okoz majd fejfájást.

Nyúlj mélyen a zsebedbe! Vadászlak kialakítása

Nyúlj mélyen a zsebedbe! Vadászlak kialakítása
Vadászlakot létrehozni nem olyan nehéz feladat. Hiszen nagyjából mindenki tisztában van azzal, hogy miknek kell lennie benne ahhoz, hogy meglegyen a kellő hangulat. Ellenben azzal már csak kevesen vannak tisztában, hogy mennyibe kerül a berendezés. Mert az bizony nem olcsó. A vadászlakok nem azért voltak, hogy az emberek ott éljenek (maximum a vadászok), hanem arra, hogy amikor idejük engedi, akkor ott szálljanak meg a nagy hajtások után. Ez persze azt is jelenti, hogy a tulajdonosok nem voltak pénzszűkében, így a berendezésen sem kellett spórolniuk.

Kézzel készült képkeretek 4 lépésben

Kézzel készült képkeretek 4 lépésben
Egy jól sikerült fotót az ember szeretne a falon látni. Ez azonban sokszor igencsak drága mulatság, hiszen keretet is kell venni hozzá. És ha nem szeretnénk, hogy csak egy üveglap takarja a művet, akkor bizony mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni. Kivéve persze, ha elkészítjük mi magunk.

A marasztaló munkaasztal titka

A marasztaló munkaasztal titka
A munka szempontjából az egyik legfontosabb kérdés az, hogy min dolgozunk. Ez meglepő lehet, de ha az asztal nem megfelelő, akkor nagyon strapás dolog lesz bármit is elkészíteni rajta. De hogy milyen az ideális munkafelület? Mindenkinek más, de íme, néhány egyszerű tipp, hogy könnyebben tudjunk dönteni.

Bútorfelújítás házilag

Bútorfelújítás házilag
Amikor a bútoraink már nem azt a megjelenést képviselik, amit szeretnénk, akkor rendszerint fájó szívvel bár, de megválunk tőlük. Pedig, ha nem így teszünk, és elővesszük a kreatív énünket, akkor bizony olyan egyedi darabokat alkothatunk, amit még a szomszédok is irigykedve fognak szemlélni.

Mi kell egy jó dolgozószobához?

Mi kell egy jó dolgozószobához?
Egy jó dolgozószobához bizony kell egy-két dolog. Nem elég csak betolni egy tessék-lássék összeütött asztalkát, és rátenni a laptopot azzal a felkiáltással, hogy: „íme az irodám”. Ez ugyanis édeskevés, hiszen ahhoz, hogy valóban eredményesen dolgozhassunk, kelleni fog még néhány dolog. Nem kell feltétlenül nagy költségekbe verni magunkat, de időt kell szánni a megfelelő munkakörnyezet kialakítására.

Galéria – mikor és hova?

Galéria – mikor és hova?
Galériát jellemzően inkább helyhiány miatt szoktak alkalmazni azokban a lakásokban, ahol az alapterület kicsi, viszont a belmagasság nagyon is sok. Ilyenkor ez egy tökéletes megoldást jelenthet, de biztosan érdemes foglalkozni vele?  

Téliesítés üvegház nélkül

Téliesítés üvegház nélkül
Sajnos, néhányszor előfordul, hogy az embernek nincsen lehetősége azokat a körülményeket biztosítani a növényei számára, amiket a szakkönyvek ideálisnak tartanának. Ez vagy azért van, mert egyszerűen nincs ennyi helye, vagy lehetősége, vagy arról van szó, hogy az adott növény be lett ültetve a földbe, és a növekedése annyira meglódult, hogy már nem lehet csak úgy kikapkodni a kertből.

Készíts divatos világítást!

Készíts divatos világítást!
A benti és a kinti világítás is nagyon fontos, főleg akkor, ha szép, és persze olcsó csillárokkal és lámpaburákkal is tudjuk díszíteni a teret. Ám a lámpák árnyékolói rendszerint nem csak hogy nem olcsóak, hanem a lábunkat is lejárjuk, míg olyat nem találunk, melyet meg tudunk fizetni, és a kinézete is úgy- ahogy elfogadható. A legtöbb esetben sajnos lemondunk az olyan elképzelésekről, mint a rattan, vagy éppen a rizspapír kivitel, mivel ezek nem igen férnek bele a keretbe.