szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Dzsungel hangulat a szobában

Scheftsik Tamás, 2013. jan. 21.


A természet szerelmesei gyakran szembesülnek azzal a dilemmával, hogy bármennyire is igyekeznek, az otthonuk nem lett elég „zöld”, nem adja vissza azt a természet közeli hangulatot, amit szeretnének. Nos, nekik íme egy-két ötlet ahhoz, hogyan készítsünk dzsungel hangulatú belső tereket.

Dzsungel hangulat a szobában

Színekkel

Természetesen ahhoz, hogy igazán dzsungel hangulata lehessen egy szobának nagyon sok dolog kell. De nem feltétlenül szeretnénk azt a zsúfoltságot és párát, ami ezzel együtt járhat. Éppen ezért megoldhatjuk a hangulatot egyszerűen színekkel is. Természetesen a sárga, a zöld és a barna különböző árnyalataira lesz majd szükségünk, ami megjelenhet szinte bárhol. Tökéletes, ha az ülőgarnitúra huzata és párnái pompáznak ebben a színvilágban, de az is teljesen jó, ha magát a falat festjük le. A bútorokon is mutathat, bár itt számolni kell azzal, hogy valószínűleg nekünk kell ecsetet ragadni, mert ritkán találkozunk megfelelő árnyalattal. Ha még ez is egy kissé soknak tűnik, akkor a kiegészítők színeinél ragaszkodjunk ehhez az árnyalathoz, így egész halványan csempészhetjük be a szobába a kívánt hatást.

 

Poszterrel, festéssel

Néhány évvel ezelőtt nagy divat volt az óriási fali poszter, mellyel egy egész falfelületet el lehetett rejteni. Azután ez kikopott a hétköznapokból, ám mára újra reneszánszát éli. És persze remek lehetőséget teremt arra, hogy olyan szobabelsőt alakítsunk ki, amilyet csak szeretnénk. A dzsungeles kép azonban nagyon elüthet a többi faltól, így érdemes színeiben legalább hasonló árnyalatokkal bevonni azokat. Azzal is simíthatunk a kontraszton, ha a fal mellé valódi növényeket is pakolunk, így 3D-s hatást érünk el, és nem lesz akkor az eltérés. Ha a poszter egy kicsit sok, akkor ragadjunk ecsetet, és alkossunk mi magunk. Ez azért lehet jó megoldás, mert egy kissé elnagyolva is dolgozhatunk, így a színek összhatása adja majd meg a kívánt eredményt.

 

Növényekkel, kiegészítőkkel

A dzsungeles hatás elérése a legegyszerűbb persze a növényekkel. Az elrendezésnél azonban erősen figyeljünk oda a méretekre és az igényekre is. Nem szerencsés egy sanzavérát egy bromélia közelébe telepíteni, mert az egyik páraigénye tönkreteheti a másikat. Mindenképpen érdemes lépcsőzetesen dolgozni, így valóban buja és gyönyörű belső erdőt alkothatunk. Semmi esetre se hagyjuk ki a lehetőségek közül a páfrányt és a krotont, mivel ezek formájukkal és színükkel is nagyban hozzájárulnak a hangulat kialakításához.

Ha a növényeket egy kicsit soknak érezzük, akkor egy-két ügyes kiegészítővel is növelhetjük a dzsungeles hatást. Az egyik például az, ha egy nagyobb faágat akasztunk a szoba közepére, amire karácsonyfaégőt tekerünk, így egyfajta rusztikus csillárt alkotva. Remek lehet, ha az esőerdei kunyhókat utánzó banánlevél-tető darabot teszünk a falra dísz gyanánt, vagy pedig egy kivágott, ágait megtartott fából tárolót készítünk, amire virágokat, díszeket tehetünk. 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!